Sahte alkol kabusu devam ediyor

Sahte alkol kabusu devam ediyor. Ölenlerin sayısı ülke genelinde 45'e çıktı. Ağır bilanço 8 ilde yaşandı. Jandarma ve polis ekipleri denetimleri sıkılaştırdı.

Sahte alkol kabusu devam ediyor

Piyasaya sunulan binlerce ton metil alkol onlarca kişinin ölümüne neden oldu. Sahte alkol faciasında yurdun dört bir yanından vakalar peş peşe geldi. Ölümler tam 8 ilde yaşandı.

İstanbul, İzmir, Mersin, Muğla, Balıkesir ve Bursa, Çanakkale ve çok sayıda ilde peş peşe eş zamanlı operasyonlar yapıldı.

Mersin'de sahte içkiye karşı "Yıldırım" operasyonu vardı. 700 litre etil alkol ele geçirildi.

Büyük bir operasyon da İstanbul Tuzla'daydı. Sahte içki ve etil alkol satan iş yerinde 811 litre yasa dışı alkol bulundu.

Muğla Köyceğiz'de düzenlenen sahte içki operasyonunda 4 zanlı gözaltına alındı. 60 litre sahte içki ve 5 litre etil alkol imha edildi.

Samsun'da ise 645 litre etil alkol ve 39 şişe kaçak içki ele geçirildi. Gaziantep'te sahte alkol satışı yapanlara yönelik helikopter destekli operasyonda 13 şüpheli gözaltına alındı. İzmir'de ise 14 kişi tutuklandı.

Öte yandan şüphelilerin yakalanmamak için Kolonya imalatı belgesi aldıkları, bu şekilde denetimlerden kurtulmayı amaçladıklarını ortaya çıktı.

ulusal.com.tr

bursa izmir istanbul Balıkesir çanakkale Mersin muğla sahte alkol