Bekçi ve polis arasındaki farklar nelerdir?

Son günlerde tartışılan konulardan biri de bekçilerin yetkileri oldu. İçişleri Bakanlığı, bekçilerle polislerin arasındaki farkı gösteren bir tablo paylaştı.

Bekçi ve polis arasındaki farklar nelerdir?

Bekçi ve polis arasındaki farklar nelerdir? Kimlik sorma, silah kullanma hakkı var mı? Zira anamuhalefet bekçilere fazla yetki verilmesine karşı çıkıyor.

İçişleri bakanlığı bekçi ve polislerin arasındaki farkı anlatan bu tabloyu paylaştı. Tabloda sadece polisin yapacağı görevler ile bekçi ve polislerin ortaklaşa yapacağı uygulamalar anlatıldı.

Sadece polisin yapacağı görevler arasında istihbarat toplama, iletişimin tespiti, teknik araçla izleme bilgi alma, adli arama ve el koyma, olay yeri inceleme, parmak izi ve fotoğraf alma, gözaltı, kişilerin ikametgâh ve iş adreslerinden ayrılmamalarını isteme, teşhis yaptırma ve ifade alma gibi yetkileri bulunuyor.

Polislerle birlikte bekçilerin yapacağı işler ise, yoklama ve muhafaza altına alma, kimlik sorma, yoklama kontrol, muhafaza altına alma, zor kullanma, silah kullanma ve suça el koyma yetkileri bulunuyor.

ulusal.com.tr

polis içişleri bakanlığı bekçi