Balyoz Mahkemesi Başkanı'ndan yeniden yargılamaya ilişkin çarpıcı açıklama

Balyoz davasına bakan mahkemenin Başkanı Ömer Diken, davada yeniden yargılama tartışmasıyla igili konuştu. Ömer Diken, bugüne kadar yapılan yeniden yargılamalarda çoğu zaman hükmün onandığını belirtti. Diken, "Benim vereceğim bir karar yok. Bu çok acil bir konu değil. Bekleyin görün" dedi.

Balyoz Mahkemesi Başkanı'ndan yeniden yargılamaya ilişkin çarpıcı açıklama

Balyoz davasına bakan İstanbul 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nin Başkanı Ömer Diken, yeniden yargılama talepleriyle ilgili konuştu.

Diken, Türkiye'deki mahkemelerin yeniden yargılama konusunda tecrübeli olduğunu söyledi. AİHM kararları doğrultusunda yeniden yargılama yapıldığını belirten Ömer Diken, "davaya ben bakmayacağım. Bu çok acil bir konu değil, bekleyin sonucu görün" dedi.

“Hukuk her zaman işler. Bekleyin görün. Benim vereceğim bir karar olmadığı için bekleyin görün diyorum. Mahkemeler boş değil. "Bir evrak gelse de hemen bir karar vereyim" diye beklemiyorlar. Her şeyin bir sırası var. O evraka sıra gelince evrak değerlendirilir. Bu çok çok acil bir konu değil. Neticede Yargıtay'ca onanan bir karar var ortada”

Diken, yeniden yargılama yapılan davalarda çoğu zaman hükmün yeniden onandığını belirtti.

“Biz bunu daha çok AİHM'de ihlal kararı alınan dosyalarda, tabii daha çok 90'lı yıllarda, verilen kararlarda uyguluyoruz. AİHM'in hukuka aykırı dediği delili çıkarıyoruz, kalan delillerle tekrar karar veriyoruz. Bu çoğu zaman da hükmün onanması şeklinde oluyor”

ulusalkanal.com.tr