''SADAT, Arınç'ın onayıyla kuruldu''

Ulusal Kanal’a 2012 yılında konuşan Adnan Tanrıverdi, Anayasadaki değiştirilemez maddelerin olmamasını ve SADAT’ın Bülent Arınç’ın onayı ile kurulduğunu söyledi

''SADAT, Arınç'ın onayıyla kuruldu''

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışman olarak atadığı SADAT’çı emekli TuğgeneralAdnan Tanrıverdi “Anayasa’da değiştirilemez maddelerin olmamasını” ve “TSK’nın Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanmasını” istemişti.

Ulusal Kanal’dan Yener Güneş 2012 yılında bütün engellemelere rağmen SADAT’ın içine girmeyi başararak Adnan Tanrıverdi ile konuşmuştu. Güneş’in görüşme teklifini kabul etmek zorunda kalan Tanrıverdi’nin dile getirdiği görüşlerden bazıları şöyle:

YENİ ANAYASA

Yeni Anayasada birleştirici değerler olması lazım. Değiştirilemez maddeler olmaması lazım. Türkçenin tek kabul edilir lisan olarak kabul edilmesini değil bölgesel insanlarında kendi lisanlarıyla konuşup eğitim yapmalarına imkan verilmesi lazım.

Silahlı kuvvetler dış güvenliğe yönlendirilmeli. İç güvenlik tamamen içişlerine, tabi olmalı. Silahlı kuvvetleri tamamen Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanmalı.

MUHALİFLER MEŞRU

Suriye’ye baktığımız zaman Suriye’nin mevcut otoritesi resmi idaresini Birleşmiş Milletler’in yüzde 90’ı gayrimeşru buluyor. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 7 üyesinden 5’i gayri meşru buluyor. Türk kamuoyunun yüzde 90’a yakını gayrimeşru buluyor. Çünkü kendi halkını hesapsız, hedef gözetmeksinizin bombalayıp şehrini köyünü tahrif eden bir güç devlet olarak tanıyor. Biz de aynı bakış açısındayız. Dolayısıyla bize göre orada muhalifler daha meşru. Kendi halklarının kendi insanlarının haklarını savunmak için onlara zulmeden bir idareye karşı ve dünyanın da kabul ettiği bu. Bir zulmün yapıldığını dünya kabul ediyor.

ARINÇ ‘KURUN’ DEDİ

Yener Güneş’e SADAT’ı nasıl kurduklarını da anlatan Tanrıverdi SADAT’ın kurulmasına devletin ilgili bakanlıklarının, bakanlarının, başbakan yardımcılarının “kurun” dediğini bildirdi. Tanrıverdi SADAT’ı kurun diyenlerden birinin de dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınçolduğunu aktarıp ve şunları söylemişti: “İlk anda danışmanlarıyla gelmişti. Üç tane danışmanı vardı orada. Sordu,’devlette böyle bir gelenek var mı’ dedi. ‘Yok’ dediler. ‘Paşam dedi ordu kuracakmışsınız. Silah satacakmışsınız. Silah yapacakmışsınız’ dedi. ‘Ya silahlı kuvvetler var. Size ne ihtiyaç var’ dedi. Ben de bunları anlattım. Anlatınca, ‘bu mesuliyet olarak duyduk ve bunu onun için kurduk. Bu mesuliyeti size naklediyorum. Siz bilirsiniz eğer derseniz ki biz bu işi yaparız. Devlet, silahlı kuvvetlerimiz her yere yetişir. Bütün ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılar. Sizin gibilere de ihtiyaç yoktur derseniz biz buradan müsterih olarak ayrılırız diyince. ‘O zaman düşündüler ve ‘kurun’ dediler.”Aydınlık