Irak'taki en büyük darbeyi Türkmenler aldı

Hem AKP hükümeti hem de dünya, Irak'ta Türkmenlere yönelik saldırılara gözünü kapattı. Saldırılarda binlerce Türkmen hayatını kaybetti, binlercesi de yaralandı. 6 yüz bini aşkın Türkmen göç etmek zorunda kaldı. Türkmenler için yapılan açıklamalar ve verilen sözler de havada kaldı.

Irak'taki en büyük darbeyi Türkmenler aldı

Irak'ta IŞİD'in terör saldırılarından en büyük yarayı Şii ve Sünni Türkmenler aldı. Ancak hem AKP hükümeti hem de dünya Türkmenlerin durumuna seyirci kaldı.

Salahaddin iline bağlı Amirli kasabası 70 gündür tehdit altında. Çevre köyleri ele geçiren IŞİD sık sık kasabaya saldırıyor. Bölgede IŞİD'e karşı direnişi silahlanan halk yürütüyor.

Saldırıların sürdüğü bir başka bölge ise Tuzhurmatu. Silahlanan halk şimdilik saldırılar püskürtüyor. Ancak tedirginlik de giderek artıyor.

IŞİD saldırıları nedeniyle göç etmek zorunda kalan Türkmenlerin sayısı 6 yüz bini aştı. Irak'ta saldırılar sürerken ne Türkiye'den ne de dünyadan Türkmenlere yönelik bir adım atıldı.

Irak'tan Türkiye'ye gelen Yezidilere sınır kapıları açıkladı ancak IŞİD teröründen kaçan 450 Türkmen ailesi "pasaportları olmadığı" gerekçesiyle geri çevrildi.

Türkmenler için Duhok'a kamp kurulacağı açıklandı. Ancak, bu adım da açıklamanın ötesine geçmedi. Çünkü, Türkmenlerin, Barzani Yönetimi'nin sınırları içine girebilmesi neredeyse imkansız.

Bu nedenle Türkmenler daha çok Kerbela, Bağdat ve Basra'ya göç etmek zorunda kalıyor. IŞİD saldırılarına maruz kalan Türkmenlerin durumunu Türkmen milletvekili Fevzi Ekrem Terzi Ulusal Kanal'a değerlendirdi. Duhok'a kurulan kampın Türkmenlere bir fayda sağlamadığını dile getiren Terzi, "Bize sahip çıkan Tuzhurmatu'da, Kerkük'te sahip çıksın" dedi.

ulusalkanal.com.tr

ırak Türkmen ışid