Selçuk'tan dershaneler ve okula başlama yaşı ile ilgili kritik açıklama

AA Editör Masası'na konuk olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, dershanelerle ilgili "Okullarımızda bu ihtiyaç nasıl giderilir ile ilgili bir çalışmamız var, bu bitti. Mevcut okullarımızdaki destek kurslarının iyileştirilmesiyle ilgili çok yönlü bir modelleme çıkardık" dedi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu. Bakan Selçuk, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı, AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu ile editörlerin sorularını yanıtladı.

Selçuk, "Eğitim demokrasiyle çok yakından ilgili. Eğitimde güçlü bir beklenti varsa o zaman yerel seçimlerde bize destek olunması gerektiği çok açık" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Öğretmenlik Meslek Yasası ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.

Ziya Selçuk, "Bakanlığımızın yapay zeka stratejisi bir ay içinde çıkacak. Bu strateji ile ilgili dijital altyapı kuruyoruz." ifadelerini kullandı.

Dershanelerle ilgili konuşan Selçuk, "Okullarımızda bu ihtiyaç nasıl giderilir ile ilgili bir çalışmamız var, bu bitti. Mevcut okullarımızdaki destek kurslarının iyileştirilmesiyle ilgili çok yönlü bir modelleme çıkardık" dedi.

Selçuk, "Tüm derslere ilişkin video kütüphanesi oluşturuyoruz. Çok yetkin öğretmenleri seçiyor, yıl boyunca var olan içerikleri sunmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Okula başlama yaşına dair bilgi veren bakan, "Çağ nüfuslarını net ayırabilelim diye 69 ayı önümüzdeki yıl gerçekleştirmiş olacağız" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Hiç okula gidemeyenlerin evine okul öncesi paketi anlamında nasıl destek veririz ile ilgili paketler hazırladık, süreç devam ediyor." diye konuştu.

Merdivenaltı dersaneler hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk, "Bu, idare ya da ceza hukukunun konusu olarak bir takibat sistematiğine tabi tutulacak." dedi..

Selçuk, okul profili adlı çalışmanın 13 Mart'ta açıklanacağını, kamuoyuna tanıtılacağının bilgilerini paylaştı.

ulusal.com.tr

Ziya Selçuk