Iğdır karpuzu Diyarbakır’a rakip oldu

Iğdır’ın karpuzu Diyarbakır’a rakip oldu. Örtü altı haşlama yöntemiyle karpuz yetiştiren üretici Alican Akçan, tarlasında Diyarbakır karpuzu büyüklüğünde ürün yetiştirdi. Akçan, karpuzunun büyüklüğüyle olduğu kadar tadıyla iddialı…

Iğdır karpuzu Diyarbakır’a rakip oldu

Iğdır’ın Oba köyünde örtü altı olarak bilinen ve erken üretilen karpuzlar, tezgahlarda yerini aldı. Üretici Alican Akçan, Iğdır’da, Diyarbakır’a rakip olacak büyüklükte karpuzlar yetiştirdi.

100 dönüm araziye karpuz eken Akçan, organik karpuzlarını bu sefer 22 gün önce piyasaya sürdü. Ürünlerini, bölge illerin yanı sıra Azerbaycan, Nahçıvan gibi ülkelere de ihraç ediyor.

ulusal.com.tr

Iğdır karpuz