Emniyet Müdürü Gezi eylemlerine destek verdi, başına gelmeyen kalmadı

Gezi eylemlerine destek veren 1'inci sınıf Emniyet Müdürü Fikret Aydoğdu'nun başına gelmeyen kalmadı. Emniyet amiri, hakkında açılan davadan beraat edince yıldırma politikası devreye girdi. Emniyet amiri hakkında iki kez meslekten ihraç kararı verildi.

Emniyet Müdürü Gezi eylemlerine destek verdi, başına gelmeyen kalmadı

Gezi eylemlerine destek verdi, iki kez meslekten ihracı istendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda Başmüfettiş olarak görev yapan 1. Sınıf Emniyet Müdürü Fikret Aydoğdu, Gezi eylemlerinin başladığı 29 Mayıs 2013'te, sosyal paylaşım sitesinde düşüncelerini paylaştı.

"12 Eylül'de polis kolejinde öğrenciydim. Böyle baskı hissetmedim. Atatürk'e, İsmet Paşa'ya dil uzatacaksın... Yetti be, artık çocuklarımla yarın direnişe, bu ülkenin polis müdürü olarak ben de katılacağım."

Emniyet amiri sırf düşüncelerini paylaştığı için linç kampanyasına maruz kaldı. Samsun Atakum'daki Gezi eylemine katıldığı iddiasıyla hakkında ihbar yapılınca Emniyet Genel Müdürlüğü devreye girdi. Fikret Aydoğdu'nun önce görev yeri değiştirildi. Ardından da hakkında "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşe sopa ile katılmak" iddiasıyla Samsun 2. Asliye Ceza mahkemesinde hakkında dava açıldı.

Davada beraat eden Aydoğdu, Facebook yazışmaları nedeniyle açılan soruşturmada da suçsuz bulundu. Ancak suçsuzu suçlu bulmak için tüm yollar denendi. Emniyet Amiri Aydoğdu hakkında bu kez disiplin soruşturması başlatıldı.

Üst üste atanan iki polis başmüfettişi, Aydoğdu'ya altı aylık kıdem durdurma cezası istedi. Cezayı yetersiz bulan Emniyet Genel Müdürlüğü, dosyayı mülkiye müfettişlerine verdi. Müfettişler, mahkemede suçsuz bulunan Aydoğdu'nun "meslekten ihracını" istedi. İkinci ihraç kararı ise Emniyet Disiplin Kurulun da alındı.

Gezi'ye deysek verdiği için fişlenen Emniyet Müdürü Aydoğdu, 1 Haziran'da Atakum'da geziye destek veren kalabalığın uzak bir noktadan çekilmiş fotoğrafını Facebook hesabından paylaşmıştı.

ulusalkanal.com.tr

emniyet müdürü