Engel tanımadılar!

Gözleri görmeyen Canay Kul ve İsmail Barış’ın hayatını müzik aydınlatıyor. Spastik engelli Canan Elmastaş da kendini en iyi çektiği fotoğraflarıyla ifade ediyor. Elmastaş aynı zamanda Türkiye'nin ilk sipastik engelli fotoğraf sanatçısı.

Türkiye’nin farklı farklı yerlerinden hayata sımkısı tutunan engelliler onlar. Ortak noktalarıysa sanatlarıyla hiçbir engel tanımamaları.

Canay Kul, Samsun’da bir lisede müzik öğretmeni. Gözlerini daha genç yaşında kaybetmesine rağmen üniversiteyi bitirdi ve öğretmeye başladı.

Kul’un karanlık dünyası müzik ve öğrencileri aydınlanıyor. Öğrencilerimi seslerinden tanıyorum diyen Kul, engelli çocuklara şans tanınmasını istiyor.

Engel tanımayan bir başka hikaye de Bursa’dan…Canan Elmastaş Türkiye’nin ilk ve tek spastik engelli fotoğrafçısı.

Elmastaş, kendisini ifade etmenin yolunu fotoğraflarda bulmuş. Bütün ön yargılara rağmen çalıştım diyen Elmastaş aynı zamanda Engelli Kadınlar Derneği Başkanlığı'nı yapıyor.

İsmail Barış da Kütahya’nın Metin Şentürk’ü diye biliniyor. Barış, bağlamasını ensesinde çalmasıyla görenleri hayran bırakıyor.

Altı Nokta Körler Derneği İl Başkanlığını yapan Barış’ın bağlamasının sesi hem arkadaşlarına hem de kendine umut oluyor.

Aydın Gergin

ulusalkanal.com.tr