Saldırı hazırlığındaki teröristler öldürüldü

Şırnak Bestler Dereler bölgesinde saldırı hazırlığında oldukları tespit edilen 6 terörist etkisiz hale getirildi.

Güvenlik güçleri, PKK'nın saldırılarına geçit vermiyor. En ufak hareketliliği değerlendiren unsurlar, örgüte darbe üstüne darbe vuruyor.

Örgütün önemli dayanağı olan Şırnak Bestler Dereler bölgesi artık teröristleri gizleyemiyor. Sabah saatlerinde İHA'lar bölgeden aldığı görüntüyü merkeze aktardı.

Eylem hazırlığında olan PKK'lılara yönelik hava destekli operasyon düzenlendi. Sıcak temas sağlandı, 6 PKK'lı öldürüldü. Örgüt üyeleriyle birlikte çok sayıda silah da ele geçirildi.

PKK'nın yuvalandığı kamplara da hava harekatı düzenlendi. TSK, harekatın ayrıntıları paylaştı. Kandil'i hedef alan atışlar yoğunlaştı.

Zap, Hakurk ve Kandil bölgelerindeki hedefler savaş uçakları tarafından bombalandı. Teröristler tarafından kullanılan sığınak, barınak ve silah mevziileri imha edildi.

TSK haftalık terör bilançosunu da açıkladı. Operasyonlarda toplam 64 PKK'lı etkisiz hale getirildi. Aralarında 2 de sözde lider kadrosu bulunuyor.

Tespit edilen 23 el yapımı patlayıcı ve 8 silah mevzi, sığınak ve barınak da imha edildi.

Operasyonlar sayesinde kaçakçılığın da önüne geçiliyor. 25 bin kök kenevir, 580 litre kaçak akaryakıt ve 30 bin 959 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Zeytin Dalı Harekatıyla da ilgili bilgiler paylaşıldı. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 503 oldu. Aynı zamanda 240 mayın ve bin 231 el yapımı patlayıcı yok edildi.

ulusal.com.tr

pkk tsk operasyon şırnak