Davutoğlu seçim bildirgesini böyle savundu: Türk yok ama Kürt de yok

AKP Genel Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı seçim bildirgesinde en çok tepki çeken konulardan biri de "Türklük" ifadesinin yer almamasıydı. Davutoğlu, bir grup gazeteci ile yaptığı toplantıda bildirgeyi, "Türk yok ama Kürt de yok" sözleriyle savundu.

Davutoğlu seçim bildirgesini böyle savundu: Türk yok ama Kürt de yok

AKP Genel Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu 7 Haziran'daki genel seçimler için "bizzat kaleme aldım" dediği seçim bildirgesini açıkladı. Bildirgeki en dikkat çeken madde, "Yeni anayasa, milletimizin kültürel ve toplumsal çeşitliliğini tanıyan, herhangi bir etnik veya dini kimliğe referans yapmayan bir vatandaşlık tanımını esas alacaktır" ifadesiydi. Yani AKP anayasadan "Türklük" ifadesinin çıkarılacağının en güçlü işareti seçim bildirgesiyle verildi.

Bildirgeye tepkiler de gecikmedi. Davutoğlu tepkilere karşı savunmasını bir grup gazeteciyle gerçekleştirdiği sohbet toplantısında şöyle yaptı: "Azıcık etimoloji bilgisine sahip olan zaten Türkiye kavramı içinde hangi kimliğin bulunduğunu bilir. Bir vatandaşlık tanımı yapılırken o ülkeye ait olmakla ilgili bir tanım yapılır. (...) O yüzden dikkat ederseniz metinde kullandığım ifadeler arasında Türk yok ama Kürt de yok; Sünni yok ama Alevi de yok. Çözüm sürecini de özellikle yazmadım. Çözüm süreci konjonktürel bir şey, çözdüğünüzde biter."

ulusalkanal.com.tr

Davutoğlu seçim bildirgesini