Erdoğan'dan Obama'ya yalanlama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini basın özgürlüğü üzerinden eleştiren Obama'ya sitem etti. "Gıyabımda yaptığı açıklamayı duyunca üzüldüm" diyen Erdoğan "Hakaret ve tehdit, basın özgürlüğü ya da eleştiri diye değerlendirilemez. Daha heçen gün Obama'yı eleştiren biri tutuklandı. Bunlar üst aklın oyunu" dedi.

Erdoğan'dan Obama'ya yalanlama

Washington Büyükelçiliği rezidansında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Obama'ya sitem etti.

Obama'nın görüşmeden bir gün sonra yaptığı basın özgürlüğü ve demokrasi eleştirileri hatırlatılan Erdoğan "Obama'yla görüşmemizde o konular gündeme gelmedi. Gıyabımda yaptığı açıklamayı duyunca üzüldüm" dedi.

"Eleştiri ile hakareti birbirinden ayırmak lazım." diyen Erdoğan "Daha geçenlerde Obama'yı Faceebook üzerinden tehdit eden biri tutuklandı. ABD yasaları başkana tehdidi 5 yıla kadar hapisle, yüklü tazminatla cezalandırıyor. Almanya, Fransa, Hollanda gibi ülkelerde de benzer durum söz konusu. Hakaret ve tehdit, basın özgürlüğü ya da eleştiri diye değerlendirilemez. Obama, görüşmemizde bu konuları gündeme getirmiş olsaydı, tüm bu örnekleri önüne koyar, bunları söylerdim." dedi.

"ABD yönetiminin, ülkesindeki bariz olaylara rağmen Türkiye'ye karşı ısrarla basın ve ifade özgürlüğü konusunu baskı unsuru olarak kullandığına dikkat çeken Erdoğan "Üst akıl, Türkiye üzerinde oyun oynuyor. Türkiye'yi bölmek, parçalamak güçleri yeterse yutabilmek." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, terör örgütü PYD/YPG konusunda ABD ile yaşanan görüş ayrılıkları konusunda ise "Daha iyi bir noktadayız. Obama, Kerry, Biden ile yaptığımız görüşmelerde Türkiye'nin güneyinde PYD/YPG yapılanmasına izin vermeyeceğimizi söyledik. O bölgede IŞİD'le mücadele için ABD'ye 1800 isim verdik, 600 isim daha vereceğiz. Dolayısıyla ABD'nin artık bahanesi söz konusu olamaz. Biden ile de Kerry ile de konuştuk; onlar da bir PYD devletine müsaade etmeyeceklerini söylüyorlar." dedi.

ulusalkanal.com.tr

abd erdoğan Obama