Saldırıya tepki yağdı

Paris'te 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısı Avrupa ve Amerika'da protesto edildi. Protestcular "Ben Charliyim" "Korkmuyoruz" sloganları attı. İstanbul'daki eylemin adresi de Fransa Büyükelçiliği önü oldu.

Saldırıya tepki yağdı

Fransa'nın başkenti Paris'te Charlie Hebdo dergisine yönelik saldırı Avrupa ve Amerika'da protesto edildi.

Kosova'nın Priştine kentinde terör saldırısında hayatını kaybedenler için Ulusal Tiyatro önünde mumlar yakıldı. Kosovalılar, hayatını kaybedenlerin ailelerinin acılarını paylaştıklarını ifade etti.

ABD'nin Washington eyaletindeki eylemin adresi Fransa Büyükelçiliği'ydi. Büyükelçilik önüne çiçek bırakanlar saldırıda hayatını kaybedenleri andı. Daha sonra Newseum Basın Müzesi önünde toplanan protestocular İngilizce ve Fransızca "Ben Charlie’yim" "Korkmuyoruz" sloganları attı.

Türkiye'deki eylemin adresi de İstanbul'daki Fransa Büyükelçiliği'ydi. Elçilik önüne çiçek bırakıldı. Parkartlar taşındı.

Lüksemburg'da Avrupa Parlamentosu’nun önü, Londra’da Trafalgar Meydanı, Berlin ve Madrid’te Fransa Büyükelçiliği eylem adresi oldu.

Paris saldırısı, Almanya'da ırkçı ve islam karşıtı gösteriler düzenleyen Pegida örgütünü de hareketlendirdi. Örgüt, 12 Ocak Pazartesi günü Dresden kentinde yapılacak mitinge katılacaklara, Fransa'da yaşamını yitirenler için o gün siyah kurdele takmaları çağrısı yaptı.

ulusalkanal.com.tr