Öncü Gençlik ve TGB üyeleri: Çuvalı geçirdik denize de dökeriz

Amerikan askerlerine çuval geçirme olayının kahramanları TGB ve İşçi Partili gençlerle konuştuk Gençlerin ortak görüşü: Biz vatan savunmasındayız ve ülkemizi bölenlere karşı mücadele edeceğiz

Öncü Gençlik ve TGB üyeleri: Çuvalı geçirdik denize de dökeriz

Amerikan askerlerine çuval geçirme olayının kahramanları TGB ve İşçi Partili gençlerle konuştuk Gençlerin ortak görüşü: Biz vatan savunmasındayız ve ülkemizi bölenlere karşı mücadele edeceğiz

Sarayburnu’na demir atan ABD savaş gemisindeki askerlerin başına çuval geçiren İşçi Partisi Öncü Gençlik ve Türkiye Gençlik Birliği üyeleri dünya basınında büyük yankı uyandıran eylemin ardından Aydınlık'tan Seda Akyüz'e konuştu.

Onlar, 4 Temmuz 2003 günü Süleymaniye’de Türk askerlerinin başına çuval geçiren ABD askerlerine ve ülkeyi ABD desteği ile bölmeye çalışanlara bu topraklarda Mustafa Kemal’lerin, Deniz Gezmiş’lerin mirasına sahip çıktıklarını ve ülke topraklarını asla böldürmeyeceklerini iktidar sahiplerine bir kez daha hatırlattı. Yıllar önce Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının dünya tarihinin en önemli Amerikan karşıtı eyleminden sonra aslında aynı Deniz’ler gibi bir eyleme imza atan gençlerle ilk buluşmamız, Taksim İstiklal Caddesi’nde oldu. Başları dik, elleri tek yumruk olmuş vaziyette ilerleyen gençler, “Atatürk gençliği görev başında” diye haykırıyorlardı. Onlar slogan atıyordu etraftaki yurttaşlar alkışlıyordu. Hepsi savaştan dönen birer asker gibiydi. ABD Büyükelçiliği, Pentagon, hatta kendi ülkelerinin Dışişleri Bakanlığı’nın bile saldırgan olarak tanımladığı gençlerin hepsi aslında pırıl pırıl üniversite öğrencileri.

İşte yaptıkları eylem ile dünyayı ayağa kaldıran o gençler:

‘CHP VE HDP TURİST DİYEREK MİLLETİMİZİ KANDIRAMAZ’

“ABD’nin taşeronlarıyla Türkiye’ye yaptığı saldırılar bizi bu eyleme itti” diyen İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi ve İP İstanbul Öncü Gençlik Başkanı Uğurcan Yardımoğlu, “Utanmadan limanlarımıza gelip askerlerini misafir etmemizi bekliyorlar. Türk Milleti vatanseverdir. Bizde bu milletin temsilcileri olarak üzerimize düşeni yaptık. 2003’te Türk askerine yapılan o aşağılık hareketin karşılığını verdik ve milletimizin yüreğini ferahlatmış olduk” dedi. ABD askerinin turist olarak dolaştıklarını iddia eden ve bundan dolayı TGB’lilerin eylemini doğru bulmadıklarını belirten CHP ve HDP’nin söylemlerini de değerlendiren Yardımoğlu, şunları belirtti: “Bu tip eylemler sonucunda kimin ne olduğu ortaya çıkar. Turistlik falan diye saçmalıklarla milletimizi kandıramazlar. Turist fotoğraf makinesiyle gelir, tüfekle, savaş gemileriyle gelmez. Adamların turist olduğunu CHP ve HDP nasıl iddia edebilir. Bu açıklamayla siyasi ciddiyetlerini bağdaştırabiliyorlar mı?”

‘İP PROGRAMI EMPERYALİZME KARŞI ŞEKİLLENMİŞTİR’

İP’nin İkinci Milli Kurtuluş Savaşçıları olduğunu da vurgulayan Yardımoğlu, “Bu eylemi gerçekleştirerek milli bir programı da ortaya koymuş olduk. Suriye, Irak ABD ile savaşıyor, İran, Filistin 40 yıldır direniyor, ABD emperyalizmine karşı. İşte İP’de 40 yıldır bu emperyalizme direnmekte” dedi. Yardımoğlu şöyle devam etti: “İP’nin programı emperyalizme karşı şekillenmiştir. Antiemperyalist tutum Türkiye’de ancak milli hükümeti kurmakla olur. O milli hükümeti de İP kuracaktır.”

Bütün dünyada verilen antiemperyalist mücadeleye destek vermek için eylem yaptıklarını söyleyen Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Ersoy İrşi, “Eylemimiz Türkiye’deki bölücü ve gerici ayaklanmaya cevaptır.” diye açıkladı. Yaptıkları eylemin Türk halkına bir mesaj vermesi gerektiğini belirten Anadolu Üniversitesi İktisat öğrencisi Erkan Büyük ise, “Türkiye Cumhuriyeti’ne yapılan saldırılara karşı, Türk Gençliği bir cevap vermiştir” dedi. İstanbul Üniversitesi öğrencisi Erkin Öncan da 2003 yılında Türk askerlerinin başına çuval geçirilmesi olayını hatırlatarak, “Amacımız ABD emperyalizminin işlediği zulmü protesto etmek ve ABD askerlerinin Türkiye topraklarında rahat gezemeyeceğini göstermektir” ifadelerini kullandı. İstanbul Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisi Okan Özkan, önceki gün yaptıkları eylemle direnen mazlum milletlere selam gönderdiklerini ifade etti. Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunu aynı zamanda TGB Genel Başkan Yardımcısı Elif İlhamoğlu ise, “Eli kanlı conilerin ülkemizde elini kolunu sallayarak dolaşamayacaklarını gösterdik.”

ALMANYA’DAN GELDİ ÇUVALI GEÇİRDİ

Eylemin talimatını Bursa Nutku’ndan ve Gençliğe Hitabe’den aldıklarını belirten Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği öğrencisi olan Orkun Yıldız, “Emperyalizme karşı savaş vermiş ve kazanmış bir ülkenin çocukları olarak bu bizim görevimizdir” dedi. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Fotoğraf ve Video Bölümü öğrencisi olan Mahir Ege Şimşek, Süleymani’ye de yaşanan olayı hatırlatarak, “Askerlerimizin başına çuval geçirdiklerinde Türk Ordusunu ele aldıklarını sandılar, ama alamadılar. Bugün Türk genci kendi vatanını savunuyor. Mustafa Kemal’in deyimiyle ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ TGB bununla yaşıyor.”

Almanya’nın Bremen şehrinden Erasmus ile İstanbul Teknik Üniversitesi’ne gelen ve Gemi Mühendisliği Bölümü okuyan, Basri Erol Kızıldenizli conilere çuval geçirmenin kendisi için onur verici olduğunu belirtti. TGB’li Ömer Hiçyılmaz da, “Eylemimiz dünya ya ve ABD işbirlikçilerine verilmiş en güzel cevaptır. Gücümüzü göstermek için büyük bir adım attık.”

FOTOĞRAFINI ÇEKTİRDİ SONRA ÇUVALI GEÇİRDİ

ABD askerleri sabah erken saatlerde yakın takibe alan TGB’liler, askerlerin başına çuval geçirmeden önce emin olmak için askerlerle konuştular. Hatta TGB İstanbul İl Başkanı Uğur Aytaç, askerlerden birine kendi telefonunu vererek fotoğrafını çektirdi. Az sonra yaşayacaklarından habersiz Aytaç’ın fotoğrafını çeken asker daha sonra göğsünü gere gere savaş gemisinde görevli olduğunu söyledi. ABD askerleri ile turist gibi konuştuğunu belirten Aytaç, o gün sabah yaşananları şöyle anlattı: “Gemiden çıktıklarını tespit ettikten sonra ABD askeri olup olmadıklarını anlamak için, turist gibi onların aynına yaklaştım. Fotoğrafımı çekebilir misiniz? dedim. Onlarda fotoğrafımı çekti. Daha ABD askerleri ile sohbet ettik. Nereli olduklarını, nereden geldiklerini sordum. Askerlerde ABD’li olduklarını söyleyince, bende gemiyi göstererek burada mı çalışıyorsunuz? dedim. Onlarda ‘evet’ dedi. ABD askerleri olduklarını da tespit ettikten sonra çuval eylemimizi gerçekleştirdik.”

ulusalkanal.com.tr