Tahran’dan Şam’a önemli ziyaret

İran’dan Suriye’ye üst düzey bir ziyaret gerçekleşti. İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile görüştü. Laricani, Suriye’nin toprak bütünlüğüne dikkat çekti. Esad da teröre karşı İran ile aynı cephede olduklarını vurguladı.

Suriye'nin geleceği bölge ülkelerinin dış politikasının ilk sırasına yerleşti. İran-Suriye temasları sıklaştı. İran Meclisi Başkanı Ali Laricani Şam'a gitti. Laricani, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile bir görüştü.

Görüşme sonrasında açıklama yapan Laricani Suriye’nin ülkeyi toprak bütünlüğünü koruma ve terörle mücadelesine vurgu yaptı, "Suriye’nin sabır ve direniş meyvelerini toplayacağı günler ufukta görülmeye başladı” dedi. Laricani Suriye'nin yanıda olduklarını ebelirtti.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad da iki ülke arasında gelişen işbirliğini stratejik ilişkiler düzeyine yükseltmek için hazır olduklarını ifade etti. Esad, "iki kardeş ülke terör karşısında bir cephede yer alarak düşmanların planını bozmayı başardı" dedi.

Bölgesel ziyaret kapsamında Irak ve Türkiye’yi de ziyaret etmesi beklenen İran Meclis Başkanı Ali Laricani ‘nin Suriye’den sonraki durağı Lübnan’ın başkenti Beyrut oldu.

ulusalkanal.com.tr

iran esad şam tharan önemli ziyaret