Yüz yüze eğitim nasıl olacak?

İlkokulların ardından ortaokul ve lise öğrencileri için de yüz yüze eğitim başladı. Peki, yüz yüze eğitimden uzak kalan çocukların okula uyumu nasıl sağlanabilir? Tatile kadar olan süreç nasıl değerlendirilmeli?

Yüz yüze eğitim nasıl olacak?

Haber: Buse Gençtürk - Kamera: Uğur Pideci

Ortaokul ve liseöğrencileri için yüz yüzeeğitim başladı. Öğrenciler uzun zamandır uzak kaldığı okullarına kavuştu.

Geri kalan günlerde uzaktan eğitim devam edecek. Eğitimciler ortaokul ve lise öğrencilerinin kademeli normalleşme ile yüz yüze eğitime kavuşmasının olumlu olduğunu belirtti.

Peki, öğrenciler okullarına nasıl uyum sağlayacak? Anne-babalara hangi görevler düşüyor?

Özel MATFEN Eğitim Kurumları Eğitim Koordinatörü Özge Kolsuz, 2 Temmuz'da sona erecek yüz yüze eğitimin nasıl değerlendirilmesi gerektiğini de Ulusal Kanal'a anlattı.

- Haftanın 2 günü okula gidecekler. Sosyal mesafe kuralına uyarak. 2 Temmuz'a kadar okulların açık olacağını duyurmuştu bakanlık. 18 Haziran'da ise karne alacaklar.

- 8 ve 12. sınıflar ciddi boyutta devam edebildi. Benim çocuklara söyleyeceğim hepsi aynı koşullardalar. Kendilerine şunu hatırlatsınlar. Anne babalar için de pandemiden önceki süreçle kıyaslayarak değerlendirilmemeli.

- Ara sınıftaki öğrenci içn hasar-tespit zamanı olmalı. Yazın kendime nasıl bir program yapmam lazım? 11. sınıflar gelecek sene sınava girecekler. 12. sınıf öğrencileri için bil fiil sınıf ortamında olmaları bile ciddi deneyim.

pandemi ilkokul çocuk Kovid19 eğitim öğrenci meb okul salgın lise yüz yüze eğitim ortaokul yüz yüze eğitim kurumu