Sokağa çıkma yasağı ilan edildi mi? Çıkan haberler doğru mu?

İnternette yayılan ve sokağa çıkma yasağı ilan edildi haberlerinin dolaşmasıyla birlikte tüm vatandaşlar bu haberlerin doğruluğunu araştırmaya başladı. Sokağa çıkma yasağı doğru mu? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıymış gibi sunulan haberler halkta panik yarattı.

Sokağa çıkma yasağı ilan edildi mi? Çıkan haberler doğru mu?

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle birçok ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Türkiye'de 6 vaka görülmesinin ardından tüm vatandaşlar tedirgin olmaya başladı ve hükümetten gelecek haberleri beklemeye koyuldu.

Bugün umreden gelen kafileyle birlikte gözler Sağlık Bakanı'nın açıklamalarına çevrilse de umreden gelen 21 bin kişinin 6 bin kişisinin karantina altına alındığı açıklandı.

Henüz bir sokağa çıkma yasağı konulmadı fakat bazı haber sitelerinde ve sosyal medyada bu ve benzeri haberler yayınlanmakta ve halk paniğe sürüklenmektedir.

Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 11 Mart 2020 tarihli grup toplantısında sokağa çıkma yasağı ilan edeceğini açıkladığı haber en çok yayılan yalan haberlerden biridir.

sokağa çıkma yasağı