Davutoğlu, Irak'a gitti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Irak'a resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Davutoğlu, başkent Bağdat'a gitti. İlk görüşmesini Başbakan Haydar el-İbadi ile yapan Davutoğlu, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında yıl sonunda Irak hükümetiyle ortak bakanlar kurulu toplantısı yapacaklarını açıkladı.

Davutoğlu, Irak'a gitti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, iki gün sürecek Irak ziyaretine başladı. Ziyaretin ilk durağı başkent Bağdat oldu.

Ziyaret, Haydar İbadi'nin başbakanlığında kurulan yeni hükümetin ardından ilk ziyaret olma niteliğindeydi. Zira iki ülke ilişkileri, AKP Hükümeti'nin eski Başbakan Nuri El Maliki'ye karşı tutumu ve Barzani yönetimi üzerinden yapılan kaçak petrol ticareti nedeniyle durma noktasına gelmiş, geliş-gidişler kesilmişti.

Davutoğlu, Bağdat'ta Irak Başbakanı Haydar el-İbadi tarafından resmi törenle karşılandı. Hükümet Sarayı'nda gerçekleştirilen törenin ardından Davutoğlu ve İbadi baş başa görüşmeye geçti. Görüşmenin ardından da ortak basın toplantısı düzenlendi. Davutoğlu, yıl sonunda Irak’la ortak bakanlar kurulu toplantısı yapacaklarını söyledi.

Görüşmede IŞİD ve PKK konusu da ele alındı. Davutoğlu, "Irak'ı tehdit eden yapılar, Türkiye için de bir tehdit niteliği taşıyor. İster IŞİD, ister PKK veya diğer formlarda olsun her türlü terör karşısında Türkiye'nin tutumu açık ve nettir" diye konuştu. Başbakan Davutoğlu, Irak Başbakanı İbadi'nin 24 Aralık'ta Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

Davutoğlu ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Fuad Masum ile bir araya geldi. Görüşme Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yaklaşık 45 dakika sürdü. Davutoğlu daha sonra Erbil'e geçerek Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile görüşecek.

ulusalkanal.com.tr