Rusya Dışişleri: Endişe verici

Rusya'dan Fırat'ın doğusuyla ilgili bir mesaj daha geldi. Moskova, Amerika'nın Suriye'nin kuzeydoğusundaki devlet projesiyle ilgili Amerika'yı uyardı. Rusya Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova'nın açıklamasına ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'den yanıt geldi.

Rusya'dan bir kez daha "ABD Suriye'de devlet kurmaya çalışıyor" tespiti geldi.

Rusya Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova, başkent Moskova'da Suriye'deki son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gündeminde Suriye'nin kuzeydoğusu vardı. "Endişe duyuyoruz" diyen Zaharova, ABD'nin, Kürt müttefikleriyle bu bölgede devlet benzeri bir yapı kurmaya çalıştığını söyledi. Bu tür girişimlerin etkili olmadığını ve yerli nüfus nezdinde tepkilere neden olduğuna işaret etti Zaharova.

Suriye'de PKK'yı destekleyen Amerika'dan Zaharova'nın bu açıklamalarına yanıt geldi. ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, "Biz herşeyden önce Suriye'nin toprak bütünlüğünden, birleşik bir devletten yanayız ve Suriye'nin kuzeydoğusunda bir ulus oluşturma çabası içerisinde değiliz, bu Türkiye'ye karşı bir tehdit." dedi.

Jeffrey, "Suriye'de uzun dönemli bir siyasi gündemimiz yok, askeri gündemimiz mevcut." diye konuştu.

Geçen hafta da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan benzer bir açıklama yapmıştı. Lavrov, ABD'nin Suriye'de "Kürdistan" projesiyle tehlikeli bir oyun oynadığını söylemişti.

ulusal.com.tr

abd rusya moskova fırsat