Bahçeli Astana'yı hedef aldı

İdlib'teki son durumla ilgili konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Astana sürecini hedef aldı. Sürecin anlamı kalmadığını söyledi. Bahçeli, Esad yönetiminin yıkılması gerektiğini ifade etti.

Bahçeli Astana'yı hedef aldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İdlib'te yaşananların ardından Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı ve Astana'yı hedef aldı.

MHP Genel Başkanı son gelişmelerle ilgili yazılı bir açıklama yayımladı. Astana, Soçi ve Cenevre süreçlerinin artık anlam ve inandırıcılığının kalmadığını söyledi.

Bahçeli, "Ne Rusya ne de Suriye/İran; Astana zirve kararlarına, Soçi mutabakat süreçlerine riayet etmemiş, saygı duymamış, gerekli olan sağduyu ve samimiyeti göstermemiştir. Suriye'de siyasi çözüm arayışları her seferinde çuvallamış, Cenevre görüşmelerinden de bugüne kadar makul ve müsterih bir netice çıkmamıştır." dedi.

Moskova yönetimine "ikiyüzlü" diyen Bahçeli, Suriye yönetiminin de yıkılması gerektiğini öne sürdü.

Bahçeli, "Suriye'de istikrarın temin edilmesinden ziyade bölgesel ve tarihsel emellerine odaklanan Moskova yönetimi güvensiz ve ikiyüzlüdür. Esad ile Putin'in tezahür eden hedeflerinin sulh, sükûnet ve suhulet olmadığı açıktır.Esad rejimi yıkılmadan, bu zorba cezasını bulmadan Suriye'ye huzur ve güvenlik kesinlikle gelmeyecektir." ifadelerini kullandı.

Bahçeli son olarak, "MHP olarak her türlü tedbir ve karara destek veririz" ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

mhp devlet bahçeli idlib