Dünya gençleri birleşiyor

Emperyalizme karşı dünya gençleri tek yumruk oluyor, İstanbul'da buluşuyor. Türkiye Gençlik Birliği'nin çağrısı ile toplanan anti emperyalist Gençlik örgütleri, Ortadoğu'da ve Dünya'da barış için ortak bir yol haritası çizecek.

22 ülkenin gençlik örgütleri emperyalizime karşı ortak savaş ilan etti. Anti Emperyalist gençlik liderlerinin buluşma adresi İstanbul...

Türkiye Gençlik Birliği'nin Boğaziçi Üniversitesi'nde 3 gün sürecek "Uluslararası Anti Emperyalist Gençlik Kurultayı" düzenledi. Kurultaya Asya'dan Latin Amerika'ya, Avrupa'dan Afrika'ya tam 22 ülkenin anti emperyalist gençlik örgütleri katılacak.

Dayanışma ve birlik için, Ortadoğu'da ve Dünya'da barış için ortak yol haritası çizilecek.

Büyük bir ilgi ve merakla beklenen kurultayın özel konuklar arasında Filistin Halk Kurtuluş Örgütü üyesi Leyla Halid ve Amerikalı siyaset bilimci Norman Finkelstein da bulunuyor.

Kurultaydan sonra alınan kararlar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda büyük bir mitingle duyurulacak.

TGB'nin daha önce 2012 yılında İstanbul'da yaptığı Uluslararası Gençlik Sempozyumu'nda ve 2014 Martı'nda Hatay'daki Teröre ve Gericiliğe Karşı Dünya Gençleri Buluşması'nda emperyalizme ve gericiliğe karşı ortak mücadelesini yükseltecek bir gençlik örgütünün kurulması kararı alınmıştı. Bu kurultayda örgütün resmen kurulması bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

tgb emperyalizm ortadoğu toplantısı