''Taşeron sistemi'' farklı boyutlara ulaştı

''Taşeron sistemi'' farklı boyutlara ulaştı

Türkiye'nin kanayan yarası "taşeron sistemi" farklı boyutlara ulaştı. AKP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi, "taşeron orkestra" ihalesine çıktı. Belediyeye girecek olan bando sanatçıları belediyenin resmi törenlerinde görev alacak. İşe gelinmeyen her gün içinse ceza uygulanacak.

Soma faciasıyla bir kez daha gündeme gelen taşeron sisteminde son nokta "taşeron orkestra" oldu.

AKP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi, ‘taşeron orkestra’ ihalesine çıktı. Belediye 88 kişilik bir orkestra için hizmet alımı yapacak.

Belediyenin aldığı işçilere bazı şartları var. Saz ve ses sanatçıları haftada 40 saat çalışacak. Bando sanatçıları büyükşehir belediyesinin resmi törenlerinde görev alacak. İşe gelinmeyen her gün içinse ceza uygulanacak.

Belediyesi’nin 20 Mart’ta gerçekleştirdiği ihale tamamlanma aşamasına geldi. İhaleyi kazanan taşeron firma, planlı-plansız konserlerin yanı sıra sağlık merkezleri, hastaneler, yaşlılar, engelliler ve çocuklara yönelik hizmetlerini de yürütecek.

İhalenin teknik şartnamesi de oldukça ilginç. Zurna-kaval, gitar, ney, tanbur, kanun, kontrobas sanatçılarının aralarında bulunduğu 45 kişilik orkestradakilere brüt bin 767 lira düzeyinde maaş verilecek.

Trompet, trombon, tuba, klarnet sanatçılarının aralarında bulunduğu 19 kişiye verilecek maaş brüt bin 874 lira olacak. Viyolensel, bas gitar, çello sanatçıları ise brüt bin 606 lira maaşla çalışacak.

Çalışanlarına sınırlı bir yemek ve yol ödemesi de yapılacak.

ulusalkanal.com.tr