24 Mayıs 2014, Avrupa Türk toplumu için milattır!

24 Mayıs 2014, Avrupa Türk toplumu için milattır!

19 Mayıs 2012’de başlayan, Gezi’de zirveye ulaşan tarihi eylemler silsilesine bir yenisi daha eklendi. Hem de Avrupa’nın ortasında… 24 Mayıs 2014 tarihinde, Avrupa’da yaşayan Türkler yeni bir mücadele dönemini başlattı.

MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLERİ AVRUPA’DA

24 Mayıs Buluşması ile birlikte, Atatürk devrimciliği ve çağdaş Türkiye dinamiği, Avrupa’daki siyasi arenaya güçlü bir seçenek olarak tüm haşmetiyle çıktı. “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganını Oberhausen’da en gür sesle haykıran binlerce vatandaşımız, Avrupa’da siyasi dengeleri önümüzdeki yıllarda değiştirecek. Siyasi dengeleri hangi yönde değiştireceklerinin de işaretlerini verdiler 24 Mayıs’ta. Bizler, Oberhausen Arena’da buluşanlar, herşeyden önce Türk kimliğini benimseyen , Türk dilini özümseyen, aydınlanma ve cumhuriyet kültürünü sahiplenen bir siyasi akımı temsil ediyoruz. Bu topraklarda diğer milletlerle en sağlıklı bir biçimde bir arada yaşamanın da bu sayede olacağını biliyoruz.

Öte yandan Türkiye’de uygulanan emperyalist projelerin, Batı merkezlerinde planlandığını görüyoruz. Biz göçmenlerin gözünün önünde Türkiye düşmanlarının faaliyet yürütmesinden büyük üzüntü duyuyoruz. Bu faaliyetlere karşı milyonlarca Türk’ü harekete geçirecek bir seferberliğin hazırlık aşamasıydı 24 Mayıs Buluşması. Türkiye Cumhuriyeti’nin Avrupa’daki temsilcileri olarak vatan savunmasını Avrupa siperlerinde başlatıyoruz.

İŞBİRLİĞİ VE GÜÇBİRLİĞİ BAŞARIYI GETİRDİ

TGB Avrupa önderliğinde gerçekleşen büyük buluşmanın başarısı için yüzün üzerinde kurum bilfiil çalıştı. Başta Milli Merkez, İşçi Partisi, ADD teşkilatları, TSD ve HDF örgütleri, Ekin Derneği ve Alevi Dernekleri olmak üzere, Avrupa’nın dört bir yanında faaliyet gösteren Türk kurumları haftalar süren bir ortak çalışma tecrübesi yaşadı. Farklı derneklere mensup binlerce vatandaşımızın yüreği, elde edilecek ortak başarı için çarptı. Aynı hedefe odaklananlar, cephe siyasetinin başarıyı getireceği olgusunu bilince çıkarttılar.

Türkiye Gençlik Birliği Avrupa’da ilk defa bu düzeyde bir kampanya yürüttü ve rüşdünü ispat etti. Yüzlerce genç, olağanüstü bir emek sarfederek bu tarihi etkinliğin baş mimarı oldular. TGB bu sayede Avrupa’da büyük bir örgütsel atağın eşiğine gelmiştir. 24 Mayıs günü sahnede kendini gösteren TGB’nin kurmay heyeti, bu örgütlenme atağına önderlik edecektir.

AVRUPA KAMUOYUNUN GÖZÜ ÜZERİMİZE ÇEVİRİLİYOR

24 Mayıs günü Avrupa kamuoyuna güçlü bir mesaj verme niyetindeydik. Nitekim, “Türkiye’yi Tayyip Erdoğan değil, Oberhausen’da buluşanlar temsil ediyor” mesajı yerine ulaştı. Alman basınının yoğun ilgisi bu hedefe ulaşmamızı sağladı. Oberhausen Arena’dan canlı yayın yapan Alman devlet kanalı WDR ve etkinlik öncesinde 24 Mayıs haberlerine geniş yer veren Alman devlet kanalı ZDF başta olmak üzere, Tagesschau, Süddeutsche Zeitung, Spiegel, WDR bünyesinde yer alan radyolar, WAZ gibi önemli basın kuruluşlarının haberleri istediğimiz yankıyı uyandırdı.

Kamuoyunu etkileyen sembol isimlerin vurguları da bu yöndeydi. Çağdaş Alman edebiyatının önde gelen isimlerinden Gazeteci–Yazar Günter Wallraff’ın “Teşkilatınızı oluşturan Türk gençlerine bu anlamlı mücadele yolunda dogrudan veya dolaylı destek veren herkesi kutluyor ve teşekkür ediyorum” içerikli mesajı çok anlamlıydı. Etkinliğin onur konuklarından Eski SPD Federal Meclis Milletvekili Lale Akgün’ün sözleri de yeni duruma işaret ediyordu: “Yetişen Türk gençliğine çok pozitif bakıyorum. Kendilerini cok iyi yetiştirmiş gençler. Türkiye’ye de sahip çıkıyorlar. Çok kültürlü ve yarına dönük yüzler. Öyle olmasaydı bu gece burada olmazdım. Beni davet eden gençler hakikaten pırıl pırıl gençlerdi.”

24 Mayıs Buluşması fitili ateşledi. Özgüvenimiz şimdi dağ gibi. Cumhuriyet dalgası Türkiye sınırlarını çoktan aştı. Vatan mücadelesinin ateşi şimdi de Avrupa’yı sarıyor. Gözümüzü Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ve 2015 yılına diktik! Avrupa’da da büyük zaferler bizi bekliyor.

Tunç Akkoç

TGB Avrupa Başkanı

ulusalkanal.com.tr