İşte cemaatin verdiği eğitim!

Önce spor bakanlığı ardından da Fethullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen Samanyolu Koleji... Her ikisi de sözlerini tutmadı, genç yaşta birçok başarıya imza atan Türkiye Gençler Tekvando Şampiyonu Gözde Akbayır'ı ortada bıraktı. 50'den fazla madalyaya sahip olan Akbayır, tepkisini Ulusal Kanal aracılığıyla dile getirdi.

Hayat hikayesi filmleri aratmayan Gözde'yi annesi henüz 40 günlükken terk etti. 9 yaşında ise, babası Çetin Akbayır bir cinayet nedeniyle ömür boyu hapis cezasına mahkum oldu.

Tekvando'da Türkiye şampiyonluğu, Kickbox'ta Türkiye ikinciliği bulunan ve 50'den fazla madalyası olan Gözde Akbayır, hayalleriyle oynayan Samanyolu koleji ve Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkililerine isyan etti.

Verilen yardım vaatlerinin hiçbirinin yerine getirilmemesi, komşularının yardımı ile ayakta durmaya çalışan 17 yaşındaki genç sporcuyu hayal kırıklığına uğrattı.

Fethullah Gülen'e yakınlığı ile bilinen Samanyolu Koleji'nde burslu okurken o yıl şampiyon olamadığı için okuldan çıkarıldığını belirten Akbayır, yaşadığı zorluklardan bahsederken gözleri doldu.

Kendilerine gerekli yardımın yapılacağı yönünde söz verildiğini belirten spor hocası Özcan Ağırdaş, "Bu sözleri tutmayacaktınız madem niye ümit verdiniz" diyerek tepkisini gösterdi.

ulusalkanal.com.tr