Ermenek davasında sanıkların ifadesi alınıyor

Ermenek’te 18 işçinin hayatını kaybettiği faciayla ilgili davaya bugün devam edildi. Ermenek Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dünkü oturumunda 166 sayfalık iddianame okunmuştu. Bugün ise sanıkların ifadesi alındı. Bazı madenci eşleri fenalık geçirdi

Ermenek davasında sanıkların ifadesi alınıyor

Ermenek’te 18 işçinin hayatını kaybettiği faciayla ilgili davaya bugün devam edildi.

3'ü tutuklu 16 sanığın yargılandığı davanın bugün 2'nci celsesi yapıldı. Dün 166 sayfalık iddianame okunmuştu. Bugün başlayan ikinci oturumda ise sanık ifadeleri alındı.

Mahkeme Başkanı Mustafa Başarı oturuma başlarken dünkü duruşmada yaşanan tartışmalardan dolayı, duruşmayı izleyen aileleri uyardı.

İlk olarak sanıklardan Ermenek Cenne Linyit Kömür şirketinin sahibi Abdullah Özbey’in savunması alındı.

Özbey’in konuşması sırasında aileler tepki gösterdi. Bir madenci eşi bebeğini göstererek “Bakın katiller, bu çocuğu babasız bıraktınız” diye tepki gösterdi. Özbey suçlamaları kabul etmedi.

Daha sonra Şirket sahibi Saffet Uyar’ın ifadesi alınmaya başlandı. Uyar başağlığı dileyince madenci yakınları sert tepki gösterdi. Fenalaşanlar oldu. Duruşmaya bazı madenci eşleri alınmadı.

Müşteki avukatlarının sondaj makinesini almama sebebini sorması üzerine Uyar, “Hem para, hem de zaman kaybı olduğu için sondaj makinesini alamadık” dedi.

Müşteki avukatlarından Mehmet Kasap, kazadan önce işçilerin suyun sızdığını ve kazayı önceden çıplak gözle görebildiklerini ama buna rağmen önlem alınmadığını söyledi.

Sanıklardan 14'ü, "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor. Diğer sanıklardan 1'i, "yetkisi olmadığı halde belgelere imza atmak", diğeri de faciayı "bildirme yükümlülüğünü ihlal" suçlamasıyla hakim karşısına çıktı.

ulusalkanal.com.tr

dava