Yardım paraları nerede?

Soma katliamının üzerinden bir buçuk ay geçti, ancak Başbakan Erdoğan'ın ısrarla çağrı yaptığı AFAD'da toplanan yardım paraları hala sahiplerine ulaştırılmadı. Konu Meclis gündemine taşındı.

Türkiye'nin en kanlı maden faciasının üzerinden bir buçuk aydan fazla bir zaman geçti. Eşlerini, kardeşlerini, oğullarını, babalarını kaybeden binlerce kişi ise hala perişan.

Başbakan Erdoğan'ın zoruyla AFAD'a yatırılan paradan ise ses seda yok.

Türkiye'nin dört bir yanında ve yurtdışında binlerce kişinin, topladığı paralar şehit madencilerin yakınlarına hala ulaştırılmadı.

AFAD'dan yapılan açıklamada, hesapta 7 Temmuz itibarı ile 42 milyon lira biriktiği, bağışların ise yardım kampanyası bittikten sonra sahiplerine ulaştırılacağı belirtildi.

AFAD'a Soma şehitleri için 2 milyon 600 bin lirayı aşkın para yatıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, yardımların ailelere ulaşmamasından şikayetçi.

Bağışçıların arasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği de bulunuyordu. TOBB topladığı yaklaşık 16 milyon 800 bin lirayı temsil eden çeki bizzat Başbakan Erdoğan'a teslim etmişti. Ancak, TOBB'un Erdoğan'a törenle sunduğu paranın AFAD hesabına yatırmadığı iddia edildi.

CHP Mİlletvekili Özgür Özel, "paralar nerede" sorusunu Meclis gündemine taşıdı. Özel, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.

ulusalkanal.com.tr

türkiye chp maden izmir göçük tobb AFAD Özgür Özel soma yardım paraları