Yandaş medyanın yalanı uzun sürmedi!

Berkin Elvan milyonlarca insan tarafından toprağa verildiği gün Viyana'da yaşayan vatandaşlarımız da Berkin için bir anma gecesi düzenlediler.

Yandaş medyanın yalanı uzun sürmedi!

TGB Avusturya ve ADD gençlik kollarının ortaklaşa düzenlediği eylem Resselpark'ta gerçekleştirildi. Eylem sırasında Gezi Parkı protestoları sırasında öldürülen diğer gençlerimiz hatırlatıldı. TGB Avusturya başkanı Kerem Deveci ise anlamlı bir konuşma yaptıktan sonra eyleme katılan vatandaşlara önlerinde bulunan kağıtlara taziye mektubu yazma çağrısında bulundu. Vatandaşların ilgiyle katıldığı eylem daha sonra olaysızca son buldu. Lakin bir gece sonra Avusturaya/Viyana Güncel Haber adlı haber sitesinin asılsız ve çarpıtılmış haberi internete düştü. Kendilerinin yazdığı uydurma haberde etkinliğe katılanların sadece 20 kişi olduğu yazılarak bir de TGB'li gençlerin Türk bayrağını ayaklar altına aldığı yazılmıştı. Haberi yazanlar bununla da yetinmeyip, MHP' li bir grubu da alet ederek haberi göya onlarla ortaklaşa yaptıklarını duyurmuşlardır. Aydınlık Avrupa olarak TGB Avusturya Genel Başkanı Kerem Deveci' ye bu olayla ilgili görüşlerini sorduk. Kerem Deveci yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “ Avusturya /Viyana Güncel Haber isimli sözde haber merkezi bizim üzerimizden rant girişimine girişmiştir. Aynı zamanda bunu mhp'li arkadaşlarımızı alet ederek yapmışlardır,onlarin ağızından konuşurmuşcasına haber sunmayıp haber üretmişlerdir, haberleri gibi yalancı şahit kullanmışlardır,irtibata geçtiğimiz arkadaşların bu konuyla uzaktan yakından alakalarının olmadığını öğrenmiş durumdayız gerekli açıklamayı kendileride gerçekleştireceklerdir. Bu kadar adi ve gercek dışı haber ancak AKP' nin yandaş basınından beklenirdi. Malesef, tertemiz ismimizi ağızlarına aldilar.Avusturya' da Türk bayrağını özgürce dalgalandıran öncü bir kuruluş hakkında yaptıkları yalan dolan haberle ismimizi kullanarak rant elde etme peşindedirler. Bizi mitinglerde; ayakkabılarını Türk bayraği ile silen, çöp kutularına Türk bayrağı atan AKP'lilerin yerine koyacak kadar utanmazlardır. Ulastigimiz sonuca göre bu haberi yapan vatandaş gerçekleştirdiğimiz etkinliğe istirak etmiş ancak “kendince” yanlış gördüğü şeyi dile getirecek cesareti bulamamıştır. Bütün cesaretleri ancak klavye başında yalan haber uydurmakdan ibarettir. Bu basın kuruluşu demeye dilim varmayan kuruluş veya sahislar tarafından ortaya atılan iddia son derece çirkin, son derece gerçek dışı bir iddiadır. Her nedense, bu sözde milliyetçi arkadaşlar Tayyip Erdoğan'in "milliyetçiliği ayaklar altına aldık " sözünü unutuyorlar veya BOP için verdiği hizmetleri görmezden geliyorlar. Andımız, Gençliğe Hitabe için verilen yasaklamaları unutuyorlar. Bebek katiline “Sayın”; şanlı şehitlerimize “kelle” diyen BOP eşbaşkanını es geçiyorlar. Burada gerçekleşen bir hıyanettir ve çıkar için hıyaneti görmeyip masum vatanseverleri suçlamak ise başlı başına bir hainliktir! Bütün Türk milleti önünde özür dileriz ki; böyle saçma sapan habercilerin diline düştük. Ben kendi adıma bu mentaliteye sahip insanlardan ve habercilik anlayışında utanıyorum.”

Konuşmanın ardından Sayın Deveci, bu haftaiçi TGB Avusturya yönetim kadorosu MHP Avusturya yapılanması ile birlikte fikir alışverişi yaptıktan sonra halkımızı bilgilendirmek adına bir basın toplantısı gerçekleştireceğini belirtti.

Barlas ÖN, Viyana

ulusalkanal.com.tr