4 cenaze 1 tabut

Umuda yolculuk yine dramla son buldu. Azgın dalgalar bu kez 4 minik canı yuttu. Çocuklar öylesine küçüklerdi ki, 4'ünün de cansız bedeni aynı tabuta konuldu. Bir üzücü haberde Aydın'ın Didim ilçesinden geldi. Alabora olan tekneden 29 kişi kurtarıldı. 1'i 4 aylık bebek 2 kişi ise kayboldu.

4 cenaze 1 tabut

Vira Bismillah diye açıldığı denizden, dramla döndü.

Türk balıkçıların kaderinde yine umuda yolculuk kurbanlarını kurtarmak vardı.

Facianın adresi Çanakkale oldu. Edremit'ten Midilli Adası'na doğru yola çıkan Suriyeli'lerin içinde bulunduğu tekne, Küçükkuyu'nun 2 mil açığında gecenin karanlığında fırtına yüzünden alabora oldu.

23 kişi vardı teknede. 19'u kurtarıldı. Yaşları 1 ila 4 arasında değişen biri kız 4 çocuk ise...

Teknenin battığını fark eden balıkçılar bir yandan kurtarma çalışmalarına başladı bir yandan Sahil Güvenlik ekiplerine haber verdi. Botlar ve bir helikopter vakit kaybetmeden harekete geçti.

19 umut yolcusu şanslıydı. Kurtarılıp hastanelere kaldırıldılar. 4 çocuk için ise yapılabilecek bir şey kalmamıştı.

Cansız bedenleri Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kıyıya çıkarıldı. Öylesine küçüklerdi ki, 4'ü de aynı tabuta konuldu.

Küçük çocuklar, Küçükkuyu belediyesine ait cenaze aracıyla morga kaldırıldı.

Yaşanan tek dram bu değildi. Didim'den Samos Adası'na geçmek için Ege Denizi'ne açılan kaçakların bulunduğu tekne Mavişehir açıklarında alabora oldu. Durumu yine balıkçılar fark etti. Derhal havadan ve denizden kurtarma operasyonu başlatıldı. 29 kişiyi denizden sağ çıkarıldı. Biri 4 aylık bebek 2 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Umuda yolcuklukta can veren çocukların sayısı 70'i geçti.

ulusalkanal.com.tr