''Erdoğan'ın çok övündüğü barış süreci hızla çöküyor''

Türkiye'yi PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'ye destek vermeye zorlayan Batı, basın oganları aracılığıyla Türkiye'ye mesaj verdi. İngiltere'nin en yüksek tirajlı gazetelerinden Independet, Türkiye ile ilgili yayınladığı analiz yazısında "Türkiye PKK'yı ve Kürtleri şeytanlaştırma politikasına geri dönüyor" başlığını attı. Economist dergisi ise Türkiye'nin Ayn-el Arab'a yardım çağrılarına yanıt vermeyerek "dik başlılık" yaptığını yazdı.

''Erdoğan'ın çok övündüğü barış süreci hızla çöküyor''

İngiliz basını, Suriye'de IŞİD ile çatışan PKK'ya yardıma soğukl bakan Türkiye'ye karşı propagandaya başladı. Ülkenin en tirajlı gazetelerinden Independent'ta çarpıcı bir yazı yayınlandı.

Patrick Cockburn imzasıyla yayınlanan makalede, "Türkiye 1990'lardaki PKK'yı ve Kürtleri şeytanlaştırma politikasına geri dönüyor" değerlendirmesi yapıldı.

Yazıda, "Kobani IŞİD'in eline geçerse Kürtler Ankara'yı suçlayacak. Zaten sallantında olan barış süreci tamamen çökmeye yakın olabilir" ifadelerine yer verildi.

İngiliz Economist dergisi de analiz yazısında dikkat çekici ifadelere yer verdi. Yazıda, "Erdoğan'ın çok övündüğü barış süreci hızla çöküyor" başlığı kullanıldı.

Economist, Türkiye'nin Ayn El Arap'a destek çağrılarını dikkate almayıp harekete geçmemesini ise "dik başlılık" olarak yorumladı.

Yazıda, "Türkiye'nin Suriye politikası kendi çıkarlarına ters" yorumu yapıldı.

ulusalkanal.com.tr