Davutoğlu: Nice nesiller bizim yazdığımız hikayeleri konuşacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çırağan Sarayı'nda Türkiye Markası lansmanına katıldı

Davutoğlu: Nice nesiller bizim yazdığımız hikayeleri konuşacak

Başbakan Davutoğlu, "Ferdi hayatımızda olduğu gibi ülkelerin hayatında da öz güven her şeyden daha önemlidir. Öz güven bana göre kendi gücünü, kendi imkanlarını, kendi sınırlarını keşfetmektir ve en büyük ihtiyacımız, en büyük güç kaynağımız öz güvenimizdir. Öz güvenini kaybeden ülkelerin atılım yapma gücü kalmaz. Son 13 yılda gerçekleştirdiğimiz birçok büyük devrimlerin arkasındaki en büyük devrim öz güven devrimidir. Kişi başına milli gelirden ihracat kapasitemize, kongre turizminden turist sayısına kadar çok büyük bir atılım içinde olduğumuzu herkes görüyor." dedi.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Afrika birliği toplantısında da hiç gocunmadan, yabancılık hissetmeden biz Afrikalıyız demiştim. Bizim tek bir kültüre hapsetmek isteyenlere karşı tarih bizle başladı ve bizle yazılacak; bunu gururla ifade ediyoruz. Bizi tek bir kültüre mahkum etmeye çalışanlara doğru biz Karadeniz'liyiz biz Ege'liyiz biz Asya'yız biz Afrikalı'yız biz Rumeli'yiz. Tarih bizle başladı ve bizimle devam edecek.Bizim kültürümüze değmemiş medeniyet yoktur.Açın mesneviyi heryerden bir iz bulursunuz.Her medeniyete değerek biz insanlığı temsil ediyoruz.

Bir ülkeyi tanıtmak çok kolay. Böyle bir ülke adına konuşmak çok gurur verici. İlk tarım toplumundan İskender dönemine, Selçuklu’ya, Osmanlı’ya, İslam medeniyetine bütün kültürel harmanlanmaya biz sahibiz. Bu büyük kültürel birikimle biz insanlığı temsil ediyoruz. Böyle çok az coğrafya vardır.

Kimliğimizi, ait olduğumuz toprağın derin kültürünü büyük bir onurla temsil edeceğiz. Bu tanıtım logosu bu yüzden önemli. Logo, gerek simgesel anlatılma, gerek kültürümüzdeki yeri itibariyle Türkiye’nin bütününü temsil ediyor.

Türkiye’nin kanaat önderlerinin imza ile attığı … için dönüm noktalarından birisi olacak. Türkiye Markası için hazırlanan videoyu izleyelim.

Biz bu aşkla yola çıktı. Türkiye Markası bu tanıtım ile yurtdışında milyonlarla buluşacak. Türkiye’nin yeni markasıyla binlerce yıllık medeniyetle yoğurulmuş hikayesi anlatılmaya başlanacak.

Daha nice hikayeler yazacağız, nice nesiller bizim yazdığımız hikayeleri konuşacak. Her açıdan tanınmayı tanıtılmayı hak eden bir noktaya geldik.

2014 yılı sonu itibariyle Türkiye Avrupa’daki en büyük 7. ekonomidir. Yüzünü, yönünü bütün yönlere çevirdi. Başarılar arttıkça her geçen gün daha önemli küresel bir aktör haline geldik. Özellikle ekonomik faaliyet açısından önemli gelişmeler oldu.