Şırnak'ta askeri araca saldırı: 7 yaralı

Şırnak'ın İdil ilçesinde barikat ve hendeklerin bulunduğu Yeni Mahalle'de operasyon tamamlandı. İlçede patlayıcı ve bombaların imhası sürüyor. Operasyonlar Turgut Özal Mahallesi'nde yoğunlaştırıldı.

Şırnak'ta askeri araca saldırı: 7 yaralı

Şırnak'ın İdil ilçesindeki Yeni Mahalle'de operasyonlar tamamlandı.16 Şubat günü İdil ilçesi ve Dirsekli Köyü'nde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Yeni Mahalle'de bulunan hendek ve barikatlar iş makineleri ile kaldırılmaya başlanırken, buradaki evlerde ve örgütün kullandığı alanlarda aramalar başlatıldı.

Mahallenin bir çok noktasında tespit edilen tuzaklanmış patlayıcılar, tek tek imha ediliyor. Bazı evlerde patlayıcı, silah, bomba, roketatar mermisi ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Hendek ve barikatların bulunduğu bir diğer yer olan Turgut Özal Mahallesi'nde operasyon başlatıldı. Yasağın uygulandığı Dirsekli Köyü etrafına konuşlanan tanklar, önceden tespit edilen hedefleri vurdu. Toplam 166 EYP imha edildi.

Operasyonlar sürerken zırhlı aracın geçişi sırasında EYP infilak etti, 7 güvenlik görevlisi yaralandı.

Öte yandan Cehennem Deresi'nden, ilçeye sızmaya çalışırken, hava operasyonuyla öldürülen 12 PKK'lının cesedi otopsi ve kimlik tespiti için Mardin'e gönderildi.

ulusalkanal.com.tr

şırnak askeri araca saldırı