Hazine Bakanlığı'ndan IMF iddialarına sert yanıt ve kriz açıklaması
"Türkiye IMF'ye gidiyor" spekülasyonları Bakanlık tarafından yalanlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, "IMF'nin gündeme getirilmesinin tutarlılığı yok" açıklaması yaptı. Hükümet nakit sıkıntısını çözmek içinde borçlanma stratejisini de sürüyor. Şubat ayında 17 milyar liralık iç borçlanma yapılması planlanıyor
Son dönemde çıkan IMF'ye gitme yönündeki iddialara Hazine ve Maliye Bakanlığı yanıt verdi.
"IMF KONUSU ALGI OPERASYONU"
"IMF konusunun gündeme getirilmesinin hiçbir tutarlılığının olmadığı, amacı belli bir algı operasyonu olduğu çok açıktır."
Açıklama yazılı olarak yapıld. "Türkiye IMF'ye gidiyor" haberleri "akıl tutulması" olarak değerlendirildi.
"AKIL TUTULMASI SÖZ KONUSU"
"Türkiye ekonomisi ile ilgili 'kriz' beklentisi boşa çıkanların içine düştükleri hali üzüntüyle izliyoruz. (...) Türk milletine zarar vermeyi göze almış bir akıl tutulması yaşanması söz konusudur."
Uzmanlar da IMF'nin bir felaket olacağı görüşünde...
Gündoğan Ulusal Kanal'da katıldığı programda çıkış yolunu da anlattı.
Öte yandan piyalasalardaki sıkışıklığı aşmak için borçlanma politikası sürdürülüyor. Uzmanların da dikkati çektiği "borca dayalı para sistemi" riskleri büyütüyor.
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın verilerine göre "İç Borçlanma Stratejisi"nde şubat, mart ve nisan aylarında borç ödemeri kadar yeni borçlanma yapılacak.
"İÇ BORÇLANMA STRATEJİSİ"
"Şubat ayında toplam 22,8 milyar TL'lik iç borç servisine karşılık toplam 17 milyar TL'lik iç borçlanma yapılması programlanmaktadır."
ulusal.com.tr