Tuzla Piyade Okulu'nun arazisi, 'Günübirlik Tesis Alanı'na dönüştü

İstanbul'daki Tuzla Piyade Okulu'nun da içinde bulunduğu arazi için, Büyükşehir Belediye Meclisi plan değişikliği yaptı. Değişiklikle arazinin fonksiyonu, "Askeri Alan"dan çıkarılarak, "Günübirlik Tesis Alanı" olarak değiştirildi. İlerleyen günlerde benzer değişikliğin, şehir dışına taşınan kışlaların ve askeri okulların bulunduğu diğer araziler için de yapılması planlanıyor.

Tuzla Piyade Okulu'nun arazisi, 'Günübirlik Tesis Alanı'na dönüştü

15 Temmuz Fethullahçı darbe girişiminin ardından il dışına taşınan İstanbul Tuzla Piyade Okulu'nun arazisi için plan değişikliği yapıldı.

Değişiklik, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde CHP'li meclis üyelerinin itirazına karşı AKP'li üyelerin oyları ile oy çokluğu ile onaylandı.

CHP grubu, askeri alanların kamulaştırılarak yeşil alan olarak korunması gerektiğini savundu.

Karar göre, askeri alan içinde kalan şahıs malları, arazinin kenarına toplandı. Böylece 200 bin metrekarelik bu alanın 104 bin karesi "Günübirlik Tesis Alanı" izni verildi, "Askeri alan" fonksiyonu iptal edildi.

Yeri değiştirilen alana sökülüp takılabilir malzemeden yapılmak kaydıyla çay bahçesi, kafeterya, büfe, muhtarlık, güvenlik kulübesi, sporcu soyunma kabinleri, taksi durağı gibi yapılar yapılabilecek. Bu yapıların yükselikliğ 4 buçuk metreyi geçemeyecek.

Benzer plan değişiklilerinin yakın dönemde diğer askeri araziler için de yapılması öngörülüyor.

Haber: Gökhan Çelik​

ulusalkanal.com.tr