Kayıp çocuklar Sur'dan çıktı

Diyarbakır Sur'daki operasyonlarda son aşamaya gelindi. Mehmetçiğin teslim ol çağrılarıyla birlikte açılan koridordan 32 kişi daha çıktı. Tahliye edilenlerin yarısından çoğunun PKK'lı olduğu öğrenildi. Ve son yapılan tespitle bölge de sivil kimse kalmadı. Bu da yeni operasyonun habercisi. Teröristler dar bir bölgeye sıkıştırıldı ve tek şansları teslim olmak.

Kayıp çocuklar Sur'dan çıktı

Diyarbakır Sur'da 96 gündür PKK'ya karşı etkili bir mücadele yürütülüyor. Artık sona gelindi. Son açılan koridordan da toplam 45 kişi çıktı, bölgede sivil kalmadı.

İlçede güvenlik güçlerinin tahliye ve "teslim ol" ononsları bir kez daha yapıldı. Saat 16.20 ve 21.30 sıralarında 3 grup halinde toplam 32 kişi operasyon bölgesinden çıkarıldı.

Anonslar siviller için adate kurtuluştu. Çünkü PKK'lılar sivilleri çatışma bölgesinde kalkan olarak kullanıyordu.

PKK'lıları direnişinin kırılmasıyla Mehmetçiğin çağrısına olumlu karşık veren kadın ve çocuklar günlerdir ilk kez rahat bir nefes aldı.

Korkan çocuları asker sakinleştirildi

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre; teslim olanların yarısından çoğu PKK'lı. Aralarında “kayıp” olarak aranan çocuklar da var. Kiminin kütüğü Mardin'de kiminin ki Kahramanmaraş'ta.

Kaynaklar operasyon bölgesinde hiç sivilin kalmadığını belirtti. Bu da Sur'da yeni operasyon başlayacağı anlamına geliyor. Asker ve polis son hazırlıklarını tamamladı. Bölgede sıkışan PKK'lıların tek şanları teslim olmak. Aksi halde sağ kurtulma şanslarını olmadığı kaydediliyor.

Bu görüntüler Sur'da güvenlik güçlerinin hassasiyetini bir kez daha ortaya koydu. 96 gün süren operasyonda bir sivilin burnu bile kanamadı.

Sokak sokak, bina bina ve hatta oda oda bölge taranarak teröristlerden temizleniyor. Bu nedenle 15 günde bitecek bir operasyon hassasiyet nedeniyle 45 güne sarkabiliyor.

Türk ordusunun gösterdiği bu örnek tüm dünyaya örnek teşkil ediyor. Zira ABD’de bir tarikata ait ellerinde hafif silahlar bulunan isyancıların etkisiz hale getirilmesinde, onlarca çocuk katledilmişti.

Güneydoğu illerinde PKK'ya karşı yürütülen şehir operasyonlarında Cizre'de 666, Silopi'de 145, Sur'da 248, İdil'de 65 olmak üzere toplam bin 124 terörist etkisiz hale getirildi.

ulusalkanal.com.tr

diyarbakır sur kayıp çocuklar