Kızgın güneşin altında ekmek parası için savaşıyorlar

Tekirdağ'da inşaatlarda çalışan işçiler, kızgın güneşin altında demir bağlayarak ekmek parası kazanıyor.

Kızgın güneşin altında ekmek parası için savaşıyorlar

Tekirdağ’da etkili olan sıcak hava, en çok açık alanda çalışmak zorunda kalanları etkiliyor. Güneşin altında demir bağlayan inşaat işçileri kavurucu sıcağa rağmen ekmek parası için ter döküyor. Sabah 08.00'de iş başı yapan işçiler, akşam 19.00'a kadar mesailerine devam ediyor. İnşaatta gölgelik alan bulamayan işçiler sıcak altında demir bağlamak zorunda kalıyor.

Kışın soğukta yazın kavurucu sıcak altında çalışmak zorunda olduklarını söyleyen Ali Doldurur, "Ne yapalım sıcakta çalışmak zorundayız. Başka yapacak bir işimiz yok. Bizim de mesleğimiz bu. Kışın soğuk, yazın kavurucu sıcak. Ne yapalım?" şeklinde konuştu.

Bir taraftan havanın, diğer taraftan demirin sıcaklığına karşı çalışmak zorunda kaldıklarını söyleyen Can Özmutlu, "40 derece sıcaklık vardır şu an. Vücudumuzdan da su akıyor. İçtiğimiz sular vücudumuzdan geri akıyor. Hiçbir anlam kazanmıyor. Gölge arıyoruz ama bulamıyoruz. İnşatta her yer sıcak, güneş, gölge bir yer de yok. Demirin sıcaklığı da var aynı zamanda. Demir ısınıyor kızıyor vücudumuza yapışıyor eldivenleri hep eritiyor" dedi.

İHA

Tekirdağ sıcak hava