''Aday olmam, hiçbir adayın arkasında değilim''

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "O katılırsa ben gitmem" dediği adli yıl açılışına katılacağını ve 30 dakikalık konuşma yapacağını açıkladı. Feyzioğlu, CHP Kurultayı'nda aday olmayacağını ve hiçbir adayı desteklemeyeceğini de söyledi.

''Aday olmam, hiçbir adayın arkasında değilim''

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, 1 Eylül'de yapılacak adli yıl açılışıyla ilgili açıklamalar yaptı.

Erdoğan'ın "O katılırsa ben katılmam" dediği Feyzioğlu, Hürriyet gazetesine verdiği röportajda törene katılacağını, konuşma süresinin de belli olduğunu söyledi.

"EV SAHİBİYİM 30 DK KONUŞACAĞIM"

Gideceğim tabii ki törene. Ben misafir değilim ki. Biz yargının kurucu unsuru olan avukatlar o törenin ev sahibiyiz. Yargıtay her yıl olduğu gibi bize tören programını gönderdi. Hatta Sayın Genel Sekreter elden getirdi. Konuşma süresini de konuştuk, 30 dakika.

Feyzioğlu, CHPGenel Başkanlığına aday olma kararından vazgeçtiğini de söyledi.

"GÖSTERMELİK BİR KURULTAYDA ADAY OLMAM"

Olağanüstü kurultayda genel başkan aday değilim. Hiçbir adayın arkasında değilim. 5-6 Eylül'deki göstermelik bir kurultaydır, baskın bir kurultaydır. Demokratik şartları oluşturulmamış bir kurultayda aday olmanın, ortaya çıkmanın, bölmenin anlamı yoktur. Ben bölen birisi hiç olmadım, burada da olmam. Süreç demokratik işlemiyor.

ulusalkanal.com.tr

chp aday genel başkan Metin Feyzioğlu