Yunanistan'a kaçan darbeciler "biz laikiz, Kemalistiz" yalanına sarıldı

CHP'nin "kurunun yanında yaş yanmasın", Cumhurbaşkanı'nın "at izi it izine karıştırılıyor" açıklamalarının aradından Fethullahçı Terör Örgütü mensupları ve darbe girişimine katılanlar, kendilerine yeni bir savunma argümanı buldu. "FETÖ'cü değiliz" diyenler şimdi de "biz Kemalistiz" demeye başladı. Yunanistan'a kaçan darbe girişiminde görev alan subaylar İngiliz Times aracılığıyla "biz laikiz, biz Kemalistiz" beyranı verdi.

Yunanistan'a kaçan darbeciler "biz laikiz, Kemalistiz" yalanına sarıldı

Önce "Fethullahçı değiliz" diye savunma veriyorlardı, "kurunun yanında yaş yanmasın", "at izi iti izi" tartışmalarıyla "biz laikiz, Kemalistiz" yalanına sarılmaya başladılar.

Fethullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimde aktif görevler alan, kalkışmanın bastırılmasıyla Yunanistan'a kaçan 8 asker İngiltere'nin prestijli gazetelerinden Times'a konuştu. Onlar da Türkiye'de tutuklanan diğer askerler gibi darbe girişiminden habersiz olduklarını, emirleri yerine getirdiklerini ve Türkiye'ye iade edilmek istemediklerini belirttiler.

Yunanistan'a kaçan askerler, Fethullahçı olmadıklarını ve endilerini "ordudaki her tür İslamcı kontrole karşı çıkan laik Kemalistler" tanımladılar.

İstanbul'da yaralı askerlere helikopterle yardım etme emri aldıklarını iddia eden kaçak darbeciler, polisin yoğun ateşi nedeniyle yere idemediklerini söyledi. Darbeciler, ormanlık bir alana inip internete girdiklerini, o zaman darbe girişiminden haber aldıklarını öne sürdüler.

Teslim olmak yerine Yunanistan'a helikopterle kaçmalarını da "ölüm-kalım meselesi" olarak açıklamaya çalıştılar.

ulusalkanal.com.tr