Moskova zirvesinin şifreleri

Azerbaycan'ın Ermenistan'ın işgal ettiği topraklarını geri kazanma mücadelesinde diplomasi trafiğinin ardından ateşkes kararı çıktı. Uzmanlar, iki ülke arasındaki krize çare için kurulan ve 30 yıldır hiçbir ilerleme sağlamayan Minsk Grubu’nun çözümsüzlüğüne işaret etti. Sürece yön verecek kuvvetin de Bakü olduğunun altını çizdi. Planları tutmayan Erivan yönetiminin masada işgal ettiği Dağlık Karabağ’ı sahada aldığı yenilgiyle de yine kaybetmeye mahkum olduğu vurgulandı.

Moskova zirvesinin şifreleri

Dağlık Karabağ için Minsk Grubu çözüme ulaşmadı, Erivan işgalini sürdürdü, Bakü'de vatan savunmasını başlattı. Azerbaycan’ın sahada ilerleyişi Ermenistan’ı müzakere mecbur bıraktı.

Azerbaycan'ın Ermenistan işgalindeki topraklarını geri alma mücadelesi sürüyor. Haftalardır iki ülke arasında süren çatışmaların ardından 9 Ekim’de Rusya’da yapılan zirveden ateşkes kararı çıktı. Dağlık Karabağ için 30 yıldır çözümsüzlüğe neden olan Minsk Grubu bünyesinde ilerleyen günlerde müzakerelerin başlayacağı da bildirdi.

Peki, Bakü ve Erivan’ın ilan ettiği insani yardım amaçlı ateşkes ne anlam ifade ediyor? Uzmanlar, Dağlık Karabağ'ın Azerbaycan'a ait olduğunun altını çizdi, müzakereye açık olmadığını bildirdi.

Uzmanlar, Minsk Grubu’nun çözümsüzlüğüne de işaret etti, sürece yön verecek kuvvetin Bakü olduğunun altını çizdi.

HABER: SEDA AKYÜZ

ulusal.com.tr

Azerbaycan dağlık karabağ Ermenistan minsk grubu