Suriye’de çatışmalar giderek artıyor

Suriye’nin Halep, Cerablus ve Haseke bölgelerinde çatışmalar büyüyor. Bölgeden gelen son bilgilere göre, İdlib kentinden Halep’e gelen terör grupları Suriye ordusuna karşı birleşti ve saldırı başlattı. Eş zamanlı olarak Haseke’de de Suriye ordusu, PYD ve IŞİD arasındaki çatışmalar şiddetlendi. Türkiye sınırındaki Cerablus kentine ise PYD saldırıya hazırlanıyor.

Suriye’de çatışmalar giderek artıyor

Suriye’de çatışmalar giderek büyüyor. Bölgeden gelen son bilgilere göre Halep, Haseke ve Cerablus bölgelerinde çatışmalar şiddetlendi.

Özellikle Halep’te Suriye ordusuna karşı çatışmaların yoğunlaştı. Halep ve İdlib kentlerindeki terörist gruplar Halep’te birleşerek Ensarül Şeriya adında ortak operasyon ordusu kurdu. Aralarında Türkmenlerin de olduğu grubun amacı Halep’ten Suriye ordusunu çıkarmak.

Tarihi kentte Suriye ordusuna karşı saldırıların başladığı bildirildi. Suriye devlet televizyonu; Halep'teki saldırı için savaşçıların Türkiye'den geldiği ve AKP iktidarının da işin içinde olduğu ileri sürüldü.

Eşzamanlı olarak Haseke'de de hareketlik yaşandı. Şam hükümeti ile PYD arasında bazı görüşmeler yapıldığı iddia edilirken ABD’nin Şam'ın bu hamlesini önlemek üzere müdahalede bulunduğu belirtildi. Amerika'nın PYD’yi Kürt Koridoru boyunca ilerletecek adımlara hazırladığı ileri sürüldü.

Bu kapsamda Türkiye-Suriye sınırında da önemli gelişmelerin yaşandı. PYD’nin Cerablus’a doğru ilerlediği, IŞİD’in de kentten uzaklaşmaya başladığı öğrenildi.

Suriye sınırına askeri sevkiyat ise devam ediyor. Bugün Tunceli 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı bünyesinde bulunan ve tamamı profesyonel askerlerden oluşan bir tabur asker, Suriye sınırında konuşlanmak üzere zırhlı araçlarla yola çıktı.

ulusalkanal.com.tr

suriye idlib Halep beşar esad çatışmalar