Tüm liselerden ortak ses: İlk dersimiz Atatürk

Türkiye Liseliler Birliği (TLB), tüm yurtta bulunduğu bütün liselerde ilk derslerinde Atatürk'ü işledi

Tüm liselerden ortak ses: İlk dersimiz Atatürk

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 2017-2018 Eğitim-Öğretim döneminde uygulanmak üzere hazırladığı anayasaya ve milli eğitime aykırı olan müfredatın yayınlanmasının ardından TLB harekete geçti. Atatürk'ün, Kurtuluş Savaşı kahramanlarının ve daha bir çok milli değerin yeni müfredat konularında azaltılması ve kaldırılması üzerine tüm yurtta eylemler yapıldı. Stant açarak bildiri dağıtan liseliler önce müfredat konusunda halkı bilgilendirdi. Ardından yurt genelinde TLB, bulunduğu bütün liselerde "İlk dersimiz Atatürk" dedi.

BU MÜFREDATIN HÜKMÜ YOK

Atatürk'süz müfredata karşı çalışmalarına hızla devam eden TLB, okulların açıldığı ilk günde de bu müfredatın hükümsüz olduğu mesajını verdi. Yüzlerce lisede ‘İlk Dersimiz Atatürk’ posterleri ile dönem açılışınıyapan TLB'li öğrenciler bu müfredatı kabul etmediklerini ve Atatürk'ün olmadığı bir müfredatın geçersiz sayılacağını bir kere daha vurguladı.

Liselilerin yaptığı 'İlk Dersimiz Atatürk' eylemlerine ilişkin yazılı açıklama yapan TLB Genel Merkezi, "Yüzlerce liseden, binlerce arkadaşımızla beraber yeni eğitim-öğretim yılına ilk dersimiz Atatürk diyerek başlıyoruz. Türkiye’yi içinde bulunduğu haklı mücadeleden başarıyla çıkarabilecek olan nesil bizleriz. Bu neslin de tek değişmez değeri Atatürk devrimleridir. Türk Gençliği kendisine verilen görevi hayatı pahasına yerine getirecektir, Cumhuriyet’i ve değerlerini sonsuza kadar var edecektir." ifadelerine yer verdi.

TLB Genel Merkezi'nin açıklaması şu şekilde:

Ülkemizin iç ve dış tehditlerle mücadeleye giriştiği bir dönemdeyiz. Bu dönemin en önemli ihtiyacı milli bilinçtir. Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı dönemden bu günlere gelmemizi sağlayan yegane dayanak noktamız da Mili Eğitim programımızdır.

Ancak şu an görüyoruz ki; MEB tarafından oluşturulan yeni müfredat buna hizmet etmemektedir. Aksine milli bilinci köreltecek içeriklere sahiptir. Kurtuluş savaşımızın önderi, ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü darbeci ilan edecek kadar değerlerinden uzaklaşmıştır.

MEB istediği kadar Atatürk ve onun önderliğinde gerçekleştirilen devrimleri çıkartmaya çalışsın bizlerin yüreğinden ve bilincinden Atatürk’ü ve devrimlerini çıkarmak mümkün değildir. Bu sebeple, 2017-2018 eğitim-öğretim yılına başlarken yüzlerce liseden haykırıyoruz: İlk dersimiz Atatürk!

Yüzlerce liseden, binlerce arkadaşımızla beraber yeni eğitim-öğretim yılına ilk dersimiz Atatürk diyerek başlıyoruz. Türkiye’yi içinde bulunduğu haklı mücadeleden başarıyla çıkarabilecek olan nesil bizleriz. Bu neslin de tek değişmez değeri Atatürk devrimleridir. Türk Gençliği kendisine verilen görevi hayatı pahasına yerine getirecektir, Cumhuriyet’i ve değerlerini sonsuza kadar var edecektir.

ulusal.com.tr

atatürk lise tlb