CHP'de liste depremi! O isimler aday gösterilmedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başkanlığı’nda toplanan MYK ve PM toplantısının ardından Milletvekili adaylık listeleri belli olmaya başladı. İlk gelen bilgilere göre, Mustafa Balbay, Eren Erdem ve Barış Yarkadaş aday gösterilmedi. Listede yer almayan Barış Yarkadaş ve Eren Erdem'den açıklama geldi. Eren Erdem, ""Sn. Bülent Tezcan uygun görmediği için listelerde yokuz." dedi

CHP'de liste depremi! O isimler aday gösterilmedi

CHP'de Milletvekili adayları belli olmaya başladı. Aday gösterilmeyen isimler ise dikkat çekti.

Odatv'de yer alan habere göre, Mustafa Balbay, Eren Erdem ve Barış Yarkadaş aday gösterilmedi.

İyi Parti'ye gönderilen 15 vekil sonrası sosyal medyadan "ÖDP, TKP ve DSP için de 20'şer vekil isteriz." paylaşımı yapan İlhan Cihaner de listede yer bulamadı.

Aday gösterilmeyen isimlerden dikkat çeken ise sosyal medyadan yaptığı yayınlarla tanınan Ali Şeker oldu.

Listede yer bulamayan diğer isimler Mustafa Balbay, Barış Yarkadaş, Eren Erdem, İlhan Cihaner, Ali Şeker, Şenal Saruhan, Haluk Pekşen, Zeynep Altıok, Musa Çam, Hilmi Yarayıcı, Niyazi Nefi Kara, Hüsnü Bozkurt oldu.

1 milyon 200 bin liralık haberleşme gideriyle gündeme gelen Elif Doğan Türkmen de CHP'nin aday listede yer almadı.

Adaylık listelerinde ismi olmayan bir diğer isim ise Umut Oran oldu.

Adaylık başvurusunda bulunan eski CHP'li vekil Melda Onur da listeye giremeyen isimler arasında yer aldı.

2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün torunu Gülsün Bilgehan liste dışı kaldı.

Görevinden istifa eden Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, Eskişehir'den milletvekili adaylığı başvurusu yapan gazeteci İrfan Değirmenci olduğu ifade edildi. eski Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger de listede yer bulamadı.

BARIŞ YARKADAŞ'TAN İLK AÇIKLAMA

Aday gösterilmeyen Barış Yarkadaş'tan ilk açıklama geldi.

Yarkadaş, "Partim 25 ve 26. Dönem MV. olma onurunu verdi. Üç yıl boyunca bu onura layık olmaya gayret ettim. Gnl. Bşk. Sn. Kılıçdaroğlu da demokrasi mücadelemizde tam destek verdi. Demokrasi ve özgürlük mücadelesine parlamento dışında devam edecek, partimizin iktidarı için çalışacağız." dedi

EREM ERDEM'DEN AÇIKLAMA

Aday gösterilmeyen Erden Erdem'den açıklama geldi.

Erdem, "Ben CUMHURİYET HALK PARTİLİYİM. Partim bana 25 ve 26. Dönem Milletvekili olma onuru yaşattı. 27.dönem listesinde yokum. Ülkemde demokrasi için, kapı kapı gezerek mücadele edeceğim.Vekillik önemli değil.Önemli olan,Türkiye demokrasisidir. Çalışacağız! Kazanacağız. İlk durak Maraş!" dedi.

EREN ERDEM'DEN BİR AÇIKLAMA DAHA

Sosyal medyadan takipçisine yanıt veren Eren Erdem, "Sn. Bülent Tezcan uygun görmediği için listelerde yokuz. Can sağlığı olsun. Faşizme karşı mücadeleye devam!" dedi.

ulusal.com.tr

chp