2008 1 Mayıs'ına takipsizlik

İstanbul Taksim'de 2008 yılında AKP'nin engellemesi nedeniyle sert polis müdahalesine sahne olan 1 Mayıs kutlaması ile ilgili soruşturmadan takipsizlik kararı çıktı. Soruşturmayı yürüten Savcı Şenol Dağ, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününün dünya genelinde kutlandığını hatırlattı, kutlamalar için yapılan engellemelerin gereksiz olduğunu vurguladı.

2008 1 Mayıs'ına takipsizlik

2008 yılında İstanbul Taksim'de AKP'nin engellemesi nedeniyle sert polis müdahalesine sahne olan 1 Mayıs kutlaması ile ilgili devam eden soruşturmada karar açıklandı.

7 yıl sonra açıklanan kararda soruşturmayı yürüten Savcı Şenol Dağ, 30 şüphelinin bulunduğu soruşturma için takipsizlik kararı verdi.

1 Mayıs'ın dünya üzerinde birçok ülkede kutlandığını belirten Dağ, 1 Mayıs kutlamalarına engelleme yapılamayacağını belirtti.

Savcı Dağ, Türkiye'de yapılan kutlama ve törenleri örnek gösterdi, "buralarda yasak yoksa burada da olmaz" dedi.

"29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, asker uğurlamalarında, hacı kafilesi karşılamalarında, açık alanlarda toplu iftar yemeği verilmesinde, açık alanlarda düğün ve sünnet töreni yapılmasında bu karar uygulanmıyorsa 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde de uygulanamayacağı sabittir."

Savcı Dağ kararında ayrıca demokratik sistemlerde yapılan engellemelerin gereksiz olduğunu belirtti.

ulusalkanal.com.tr