PYD, Türkiye sınırına 15 kilometre yaklaşırsa vurulacak

Amerika'nın hava ve kara desteğiyle Suriye'nin kuzeyinde ve doğusunda ilerleyen terör örgütü PKK'nın uzantısı PYD Türkiye sınırına 15 kilometre yaklaşırsa vurulacak. Azez, Mare, Menbiç'in kuzeyi ve Cerablus hattının kuzeyi Türkiye'nin kırmızı çizgisi. PYD bu bölgelere saldırıya geçerse Türkiye müdahale edecek.

PYD, Türkiye sınırına 15 kilometre yaklaşırsa vurulacak

Türkiye, terör örgütü PYD'nin de aralarında bulunduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin Menbiç operasyonunu yakından izliyor. Operasyona hiçbir destek vermeyen Türk Silahlı Kuvvetleri, olası bir tehlikeye karşı da teyakkuzda.

Azez, Mare, Menbiç'in kuzeyi ve Cerablus hattının kuzeyi Türkiye'nin kırmızı çizgisi. PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin bu bölgelere saldırması durumunda TSK müdahale edecek.

Mevcut durumda PYD, Türkiye sınırının 35 kilometre güneyinde yer alıyor. Türk makamları PYD konusundaki rahatsızlığı Amerikalı yetkililere iletti. PYD'nin Türkiye sınırına 15 kilometreden fazla yaklaşması durumunda müdahale edileceği uyarısı yapıldı.

PYD’nin kırmızı çizgiyi ihlal emesi durumunda vurulacak koridorda, Tel Rıfat'ın da aralarında olduğu 6 köy bulunuyor.

Suriye Demokratik Güçleri, operasyonda son 24 saat içerisinde 640 kilometrekarelik bir alanda ve 30'dan fazla köy ve kasabayı ele geçirdi.

PYD daha önce Afrin'den saldırı başlatmış, Tel Rıfat yönünde ilerleyerek 6 köyü ele geçirmişti. Türk Silahlı Kuvvetleri ise PYD'ye ait cephe hatlarını sınırdan vurarak Ayn el Arap (Kobani)-Afrin bağlantısını sağlamayı hedefleyen PYD'nin sınıra yaklaşmasına engel olmuştu.

ulusalkanal.com.tr

Türkiye sınırı