"HAS" AKP'li Kurtulmuş

Numan Kurtulmuş. Daha 2 yıl öncesine kadar HAS PArti Genel Başkanıydı. Lafını esirgemiyor, kapalı salon toplantılarında, meydanlarda, televizyonlarda hükümete yönelik eleştirilerini tek tek sıralayabiliyordu. Partililerini de "Aramızdaki en büyük sıkıntımız gizli ve sinsi AKP'liler" sözleriyle uyarıyordu. Ta ki 22 Eylül 2012'ye kadar...

Daha 2 yıl öncesiydi. Daha 62'nci hükümet kurulmamış, Davutoğlu Başbakan, Erdoğan da Cumhurbaşkanı olamamıştı. HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un "AKP'nin üst kademelerinde görev alacağı" bilgisi kulislere bile yansımamıştı.

Numan Kurtulmuş, HAS Parti'nin Genel Başkanlığını yaptığı sırada partililerine işte bu uyarıyı yapabiliyordu.

AKP'nin 2023 hedefini madde madde sıralarken de söylediklerinden oldukça emindi.

Erdoğan'ın Davos'taki "Van Minüt" çıkışını katıldığı bir televizyon programından değerlendirmiş, eleştirileri yöneltmişti.

AKP-İsrail ilişkileri hakkında söyledikleri dikkat çekiciydi.

Taşeron sistemine karşı AKP hükümetine meydanlardan sesleniyordu.

Ne olduysa 22 Eylül 2012'de oldu. Dönemin Başbakanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın Numan Kurtulmuş'a taktığı rozetten sonra, AKP Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Kurtulmuş bir ada AKP'yi koşulsuz savunmaya başladı. Kurtulmuş, radikal dönüşümün karşılığını da 62'nci hükümette de Başbakan Yardımcılığı ile aldı.

ulusalkanal.com.tr