Hakkari şehitlerine veda! Vatan kahramanları ebediyete uğurlandı

Hakkâri'de, bölücü terör örgütü PKK saldırısında şehit olan vatan evlatları, memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı. Binlerce vatandaşın katıldığı törenlerde "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atıldı

Vatan nöbeti tutan, terörle mücadele eden kahraman Mehmetçikleri tüm Türkiye son yolculuğuna uğurladı.

Bölücü terör örgütü üyeleri, ABD silahlarıyla Hakkari Şemdinli'de güvenlik güçlerine saldırmış 6 asker ve 2 korucu şehit olmuştu.

Er, Sercan Kara'nın naaşı memleketi Isparta'nın Gelendost İlçesi'nde toprağa verildi. Törene yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Baba Menderes Kara, oğlunun askeri parkasını giyerek cenaze namazında saf tuttu.

Er Erkan Karaca Samsun'a uğurlandı. Şehit babası, oğlunun fotoğrafını eline alarak "İşte benim yavrum. İşte benim aslanım" diyerek haykırdı. Şehidin ablası da askeri üniforma giydi. Şehit annesi "Dik duracağım" dedi.

Zonguldaklı Uzman Çavuş Gökhan Kurak, için Çaycuma İlçesi Karapınar Beldesi'nde tören yapıldı. Şehidin ailesi üst düzey komutanlar tarafından teselli edildi.

Saldırıda şehit olan güvenlik korucuları Alaattin Tekin ve Osman Yeşil için de Şemdinli 34. Hudut Tugay Komutanlığında tören yapıldı.

Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel de katıldı. Korucular daha sonra Derecik beldesine bağlı Tokyo köyü'nde defnedildi.

Şehit törenlerine binlerce vatandaş katıldı, Er Ömer Küçük Hatay'da, Er Emre Karaaslan Bursa'da, Er Tayfun Kavun Kırşehir de ebediyet uğurlandı.

Öte yandan Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çıkan başka bir çatışmada ise Er Ersin Özyurt ağır yaralanmış hastanede şehit olmuştu. Şehit, memleketi Bingöl'ün Solhan İlçesi'nde defnedildi.

Törende PKK'ya tepki vardı.

ulusal.com.tr

Hakkari şehit