168 terörist öldürüldü

Güneydoğu Anadolu'da PKK'ya yönelik operasyonlar devam ediyor. Bölücü terör örgütü ağır darbeler aldı. Cizre'de 114, Silopi'de 8, Sur'da 23, Dargeçit'te 16, Nusaybin'de 3 ve Bitlis'te 4 olmak üzere, toplam 168 terörist etkisiz hale getirildi

168 terörist öldürüldü

Mehmetçiğin operasyonlarıyla PKK'ya büyük darbe vuruldu. Sokağa çıkma yasağının sürdüğü 5 ilçede, toplam 168 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

PKK'nın çatışmaları şehirlere taşıması nedeniyle Cizre, Silopi, Sur, Nusaybin ve Dargeçit'te sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. İlçelere giren güvenlik güçleri tuzaklı barikatları kaldırdı, PKK'nın karargah olarak kullandığı binaları temizledi. PKK'lıların birçoğu ya kaçtı ya da etkisiz hale getirildi.Genelkurmay Başkanlığı, operasyonlarla ilgili açıklama yaptı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde toplam 114 PKK'lı etkisiz hale getirildi. Silopi’de 8 terörist öldürülürken, 22 Aralık'ta bir el yapımı patlayıcı imha edildi, 1 barikat kaldırıldı, 1 hendek kapatıldı, ve iki adet roketatar mühimmatı ele geçirildi.

Operaysonların yoğunlaştığı, Diyarbakır Sur’da 23 PKK'lı etkisiz hale getirildi. 22 Aralık'ta 4 El yapımı patlayıcı imha edildi, 3 barikat kaldırıldı. Dargeçit'te 16, Nusaybin'de 3 ve Bitlis'te 4 olmak üzere, toplam 168 terörist etkisiz hale getirildi.

5 ilçede sokağa çıkma yasağı sürüyor. Cizre'deki operasyonlar, Nur Mahallesinde yoğunlaştı. TSK ve emniyet unsurları, teröristleri karargah olarak kullandıkları eski un fabrikasında sıkıştırdı.

PKK'lılar, dün aynı mahallede 9 çocuk annesi bir kadını uzun namlulu silahla vurdu. Evinde öldürülen kadının cenazesi, Cizre Devlet Hastanesine kaldırıldı. Teröristlerin vurduğu 53 yaşındaki kadının Cizre Korucubaşı Emin Negiz'in halası Azime Aşan olduğu öğrenildi.

Silopi'de de güvenlik güçleri kontröllü bir şekilde ilerliyor. Teröristlerce kullanılan birçok barınak ve sığınak imha edildi. PKK'lılara ait çok sayıda yaşam malzemeleri ve silahlar da ele geçirildi.

Sur ilçesinde ise polisler, ilçeden çıkmak isteyen vatandaşları güvenli bölgeye alarak kumanyalarını paylaştı. Hava şartlarından dolayı üşüyen vatandaşlar, polisin yaktığı ateşle ısındı.

İlçede sokağa çıkma yasağıda 22'nci gününe girdi.

ulusalkanal.com.tr

terör operasyonları