Ramazan Akyürek'in sicili

Emniyet'te görevden alınan polis müdürleri arasında, Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanı Ramazan Akyürek de yer aldı. Cemaat operasyonu nedeniyle görevden alınan Akyürek'in adı, bugüne kadar birçok şaibeli olayda ilk sıraya yazıldı. İşte cemaatin Emniyet'teki en üst düzey isimlerinden biri olan Ramazan Akyürek'in künyesi...

Ramazan Akyürek'in sicili

Emniyet'te deprem etkisi yaratan görevden almalar, Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanı Ramazan Akyürek'i de vurdu.

Cemaatin emniyetteki en üst düzey temsilcisi olan istihbaratçı Akyürek'in adı bugüne kadar birçok olayda geçti.

Ramazan Akyürek'in sicilindeki en önemli not, eski İstanbul Valisi Erol Çakır tarafından verildi. Vali Erol Çakır, Ramazan Akyürek'in siciline "Emniyetteki hizipleşme içinde irticai akımlara (Fethullah) yakın. Dikkat edilmelidir" notunu düştü.

Akyürek ve ekibi Danıştay cinayetinin ulusalcılara yıkılmasında da etkin rol oynadı.

Bu Ramazan Akyürek'in sicilindeki ilk icraatı değildi. İl Emniyet Müdürü olduğu Trabzon'da yaşanan olaylar dizisi, Akyürek'in siciline işlendi. Hrant Dink cinayetinde Ramazan Akyürek'in haber elemanı ekibinin parmağı olduğu ortaya çıktı. Cinayette "Büyük abi" olarak bilinen Erhan Tuncel, Ramazan Akyürek'in Trabzon Emniyet Müdürlüğü döneminde "haber elemanı" olarak kadroya alınmıştı.

Aynı ekip, Mc Donalds'ın bombalanması olayında da karşımızdaydı. Bombayı atan Yasin Hayal, bombayı hazırlayan ise Ramazan Akyürek'in haber elemanı Erhan Tuncel'di.

Akyürek'in görev yaptığı dönemde Trabzon çatışmaların merkezi haline geldi. Trabzon'da McDonald's bombalanması dışında, Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doçent Hicabi Cındık öldürüldü. Profesör Sadettin Güner ve üç yaşındaki oğlu çapraz ateşle öldürüldü. Olaylar TAYAD kışkırtmasıyla zirveye çıktı.

Yine Ramazan Akyürek'in Trabzon Emniyet Müdürlüğü döneminde, Santa Maria Kilisesi'nin rahibi Santoro 16 yaşında bir genç tarafından öldürüldü. Üstelik Rahip Santoro, öldürüldüğü sırada Trabzon Emniyeti'nin yasal teknik takibi altındaydı.

Ramazan Akyürek'in sicilinde sadece Trabzon'daki cinayetler ya da karanlık olaylar yok. Malatya'da işlenen Zirve Yayınevi cinayetinde de Akyürek İstihbarat Dairesi Başkanı'ydı. Cinayetin failllerinin, Emniyet istihbaratının teknik takibinde olduğu ortaya çıktı. Yani Zirve yayınevinde öldürülen 3 kişi bile bile ölüme gönderilmişti.

ulusalkanal.com.tr