Beşiktaş için şampiyonluk mucizelere kaldı

Akhisar Belediye maçı öncesi kalan 4 maçının kazanması halinde şampiyon olacak duruma gelen Beşiktaş alınan beraberlik ile Galatasaray'dan 4 Fenerbahçe'den 1 puan geriye düştü ve hayal kırıklığı yarattı. İki haftada kaybedilen 4 puan sonrası bir anda şampiyonluk yarışından kopma noktasına gelen Beşiktaş'ta futbolcusundan yönetimine ve taraftarlara kadar herkes büyük bir çöküntü yaşıyor.

Beşiktaş için şampiyonluk mucizelere kaldı

Geçtiğimiz sezonların aksine bu sezon ligin 31.haftasına kadar şampiyonluk yarışının içinden olan siyah beyazlılar son iki haftada gösterdikleri kötü performans ile bir anlamda taraftarın hevesini yarım bırakmış gibi görünüyor.

Fatura Slaven Biliç'e Gaziantepspor ve Akhisar Belediye karşısında yaşanan puan kayıplarının faturası ise Slaven Biliç'e çıktı. Sezon içinde yaşanan dönemsel düşüşlerde de hemen hedef tahtasına konan,teknik ve taktik becerisi enine boyuna tartışılan Hırvat teknik adam bu kez en sert eleştirier ile karşı karşıya.Hatta hemen sözleşmesinin fesih edilip yeni hoca arayışlarına girilmesini isteyenlerin sayısı da sürekli artıyor. Akhisar Belediye maçında oyuna yaptığı müdahaleler yetersiz bulunan,Cenk Tosun'u oyuna çok geç aldığı ve saha kenarında yaptığı haraketler ile takımı paniğe sürüklediği düşünülen Biliç'in sıkça eleştirilen yönlerini şu şekilde : Oyunu okuma ve oyuna müdahale etme konusunda yetersiz Hırvat teknik direktörün en çok eleştirilen yönü oyunu okuma konusundaki becerilerinin yetersiz kalması yönünde. Maç içinde oyuna müdahaleleri hep tartışılan Biliç skorun aleyhte olduğu durumlarda saha içi taktik değişiklikler yapmamasından dolayı hedef tahtasına konuyor.Oyunun gidişatı konusunda yaptığı en büyük hareket sadece oyuncu değiştirmek olan Slaven Biliç'in bu sezon 2-0 kazanılan Trabzonspor maçı haricinde göze çarpan ve akılda kalan saha içi müdahalesi yok gibi.

Oyuncu değişiklikleri hep aynı oyuncular üstünden Hırvat teknik adamın en çok eleştirildiği ikinci konu ise oyuncu değişiklikleri.Genel olarak 60.dakikadan sonra oyuncu değiştiren Biliç bu değişiklikleri (maç içindeki sakatlıklar haricinde) Olcay-Mustafa Pektemek-Kerim Frei-Cenk Tosun ve bazen de Oğuzhan üzerinden yapıyor. Tolgay'ı çıkartmayı alışkanlık haline getirdi Gökhan'a fazla tahammül ediyor Oynadığı futbol ile taraflı tarafsız bütün futbolseverlerin beğenisini kazanan Tolgay Arslan'ın son iki maçta oyundan çıkartılması da eleştirilerin zirvesinde yer alıyor.Özellikle son 6-7 haftadır çok büyük bir düşüş içinde olan Gökhan Töre'de yapılan ısrarın takıma verdiği zarar açık bir şekilde ortada.Aldığı topları çoğu zaman ezen ve rakiple boğuşmaktan arkadaşlarına pas vermeye fırsat bulamayan Gökhan Töre dururken iki haftadır Tolgay'ın oyundan çıkması tepkiyle karşılanıyor.

Mustafa Pektemek sevdası takımı yakıyor Her ne kadar yaşadığı sakatlıklar sonrası futbola dönme özverisi takdir toplasa da Mustafa Pektemek'e taraftarın ve otoritelerin bakışı hiç değişmeyecek gibi duruyor.Slaven Biliç'in Mustafa Peketemek'i top tutma özelliğinden dolayı her zaman Cenk Tosun'dan önce tercih etmesi de çok fazla tepki görüyor.Cenk Tosun ile ilgili yapılan en belirgin eleştiri ise Karabük maçının uzatma dakikasında attığı müthiş gole rağmen sanki cezalandırılırcasına yine takım dışında bırakılması . Dikine oynayan ve defansın arkasına anlık sarkmaları çok iyi yapan Cenk Tosun'un Karabük maçının bitmesine sadece 5 dakika kala oyuna girmesi de hem taraftarı hem yönetimi çileden çıkarttı. Çünkü Cenk Tosun maça ısınıncaya kadar hakem maçı bitirmişti bile.

Slaven Biliç için tek kurtuluş Galatasaray derbisini kazanmak Bütün bu eleştirilerin ışığında İngiltere'ye gidip gitmeyeceği konusu hep gündemde olan Slaven Biliç'in Beşiktaş'taki durumunu büyük ihtimal Galatasaray derbisi belirleyecek. Biliç'in iki sezondur hiç derbi kazanmamış olmasından dolayı büyük takım yönetme yeteneğinin yetersiz olduğunu düşünen bazı yöneticiler Galatasaray maçını son şans olarak görüyor. Neredeyse bütün camia da iki yıl boyunca hiç derbi kazanamamış bir hoca ile yola devam etmenin doğru olmadığını düşünüyor ve Galatasaray maçını da kaybetmesi halinde Hırvat hoca ile yolların ayrılması gerektiğini düşünüyor. Yani özetle Slaven Biliç için Galatasaray maçı final maçı olacak. (DHA)