Times'dan Türkiye yorumu!

İngiliz Times gazetesi ilginç bir yoruma yer verdi. Haberinde Amerikan özel birlikleri tarafından eğitilen Peşmergelerin, Ayn El Arap'a gitmek için yola çıktığını belirten gazete Peşmerge'ye sınırlarını açması halinde Türkiye'nin bundan kârlı çıkabileceği yorumunu yaptı.

Times'dan Türkiye yorumu!

İngiltere'nin Times gazetesinde bugün yer alan bir haberde, ABD'nin PYD'ye silah yardımı ulaştırdığı, Türkiye'nin beklenmedik şekilde Peşmergelerin geçişine izin vereceğini açıkladığı bilgisine yer verildi.

Amerikan özel güçleri tarafından Süleymaniye'de eğitilen Peşmergelerin, Türkiye'nin açıklamasının ardından harekete geçtiği belirtilen haberde 'Türkiye'nin bu durumdan kârlı çıkabileceği' öne sürüldü.

Haberde "Türkiye'nin, Peşmergelerin geçişine izin vererek hem sınırları ötesindeki etkisini artırabileceği hem Irak ve Suriyeli Kürtler arasındaki ayrışmadan çıkar sağlayabileceği" yorumu yapıldı.

Times, son haftalarda yoğunlaşan hava bombardımanlarının IŞİD yavaşlattığı ancak durdurmadığını, IŞİD'in Rakka'dan takviye güçler getirdiği bilgisine de yer verdi.

ulusalkanal.com.tr