Azerbaycan Cumhurbaşkanı Cebrail Ve Fuzuli'de coşkuyla karşılandı

Dağlık Karabağ'da gözlem noktalarının konuşlandırılması tamamlandı. Rusya Savunma Bakanlığı, 7’si Laçin'de olmak üzere 25 noktaya askerlerin yerleştiğini duyurdu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, 27 yıl sonra işgalden kurtarılan Fuzuli ve Cebrail'i ziyaret etti. Aliyev, cephe hattında halk tarafından coşkuyla karşılandı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Cebrail Ve Fuzuli'de coşkuyla karşılandı

Rus Barış Gücü gözlem noktalarına yerleşti, Dağlık Karabağ'da temas hattı boyunca gözlem noktalarının konuşlandırılması tamamlandı.

Açıklama Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapıldı. 7’si Laçin'de olmak üzere 25 noktaya askerlerin yerleştiği belirtildi.

Bakanlık sözcüsü İgor Konaşenkov, ateşkesin Kuzey ve Güney Sorumluluk Bölgelerindeki 9’ar gözlem noktasında barış gücü birimlerince kontrol edildiğini, Laçin koridorunda da 7 geçici gözlem noktası bulunduğunu söyledi.

Rus Barış Gücü bünyesinde mayın temizleme çalışması yapacak istihkam birliği de Karabağ’a ulaştı. Birlik, teknik keşif görevinin yanı sıra yerleşimler, yollar ve tesislerdeki mayın temizleme çalışmalarını yürütecek.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermeni işgalinden kurtarılan Fuzuli ve Cebrail’i ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Çatışmalardan sonra ilk defa cephe hattına giden Aliyev bölgede coşkuyla karşılandı.

Kendi kullandığı aracıyla bölgeyi inceleyen Cumhurbaşkanı Aliyev’e eşi Mihriban Aliyev de eşlik etti. Aliyev, uzun yıllar sonra işgalden kurtarılan Hudafer'in Köprüsü önünde eşiyle birlikte poz verdi.

Sosyal medyada da paylaşılan ziyaret görüntülerinde İlham Aliyev, Araz Nehri'ni işaret ederek, "Burası Azerbaycan-İran sınırı, dostluk sınırıdır" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Aliyev'in bayrağı öperek, göndere çektiği görüntüler ise, sosyal medyada gündem oldu.

ulusal.com.tr

Azerbaycan rus dağlık karabağ İlham Aliyev